Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Valaki segítene kiszámolni,...

Valaki segítene kiszámolni, hogy mennyi CSED-re vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
145.635 ft-ot kapok utalasba mindig, aminek a bruttoja 219.000. Kalkulátorral jött ki nekem valami 180K, hogy annyit fogok kapni, de nem tudom mennyire igaz vagy helyes ez.
2021. nov. 17. 15:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A brutto béredből vond le a 15% szja-t. Annyi lesz a nettód. Ha igényelsz családi adókedvezményt 1 gyerekre akkor 10.000 Ft pluszt adj a nettódhoz. Ha 2 gyerekre akkor meg 40.000-et.
2021. nov. 17. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekre szerintem ne adj hozzá 40ezret, csak 32850-et, mert összesen csak annyi jövedelemadó előleget fizetsz ennyi bruttóból.
2021. nov. 17. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
2# a fennmaradó részt járulékból megkapná, nem?
2021. nov. 17. 22:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Milyen járulékra gondolsz? (A csed-ből amúgy is csak szja-t vonnak.)

Családi adókedvezmény. A befizetett adó 100%-nál többet hova adjanak vissza?

Akinek nem adja ki a jövedelme a teljes kedvezményt, annak ott a férje, aki szintén jogosult családi adókedvezményre. Az veszi igénybe, akinek kényelmesebb. Meg is lehet osztani.

2021. nov. 18. 00:37
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a kalkulátor, 219.000 Ft bruttó bérrel és 2 kedvezményezett eltartottal azt írja, hogy a családi adókedvezmény havi összege "39.999 Ft

amelyből a családi járulékkedvezmény összege 7.149 Ft"

Mivel a befizetett SZJA nem fedezné önmagában a családi adókedvezményt, így a befizetett járulékokból kapja vissza. Lehet, hogy a mostani 100% CSED miatt a CSED alatt ez nem így megy, de GYED-ből viszont vonnak járulékokat, abból jogosult a teljes összegre, nem?

De igaz, az a jobb, ha közösen/a férje veszi igénybe, akkor tuti jár az egész.

Nem kötekedésből kérdezek, tényleg érdekel.

2021. nov. 18. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, TB járulékból lehet érvényesíteni, de így a csed esetében szerintem nincs miből, miután abból nem vonnak semmit az szja-n kívül.

Így én azt mondanám, hogy marad a férj, amíg nem a gyed vagy rendes fizetés van.

2021. nov. 18. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszodat, és bocsánat a félig OFF-ért!
2021. nov. 18. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!