Valaki segítene kiszámolni, hogy mennyi CSED-re vagyok jogosult?
Milyen járulékra gondolsz? (A csed-ből amúgy is csak szja-t vonnak.)
Családi adókedvezmény. A befizetett adó 100%-nál többet hova adjanak vissza?
Akinek nem adja ki a jövedelme a teljes kedvezményt, annak ott a férje, aki szintén jogosult családi adókedvezményre. Az veszi igénybe, akinek kényelmesebb. Meg is lehet osztani.
Ez a kalkulátor, 219.000 Ft bruttó bérrel és 2 kedvezményezett eltartottal azt írja, hogy a családi adókedvezmény havi összege "39.999 Ft
amelyből a családi járulékkedvezmény összege 7.149 Ft"
Mivel a befizetett SZJA nem fedezné önmagában a családi adókedvezményt, így a befizetett járulékokból kapja vissza. Lehet, hogy a mostani 100% CSED miatt a CSED alatt ez nem így megy, de GYED-ből viszont vonnak járulékokat, abból jogosult a teljes összegre, nem?
De igaz, az a jobb, ha közösen/a férje veszi igénybe, akkor tuti jár az egész.
Nem kötekedésből kérdezek, tényleg érdekel.
Igen, TB járulékból lehet érvényesíteni, de így a csed esetében szerintem nincs miből, miután abból nem vonnak semmit az szja-n kívül.
Így én azt mondanám, hogy marad a férj, amíg nem a gyed vagy rendes fizetés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!