Augusztus 1-ére vagyok kiírva, május 1-től 9-es kóddal táppénzre megyek. Hogyan kell kiszámolni a táppénz és a CSED összegét?
ezt találtam a neten: "Amennyiben az igénylő a csecsemőgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik a jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyában 180 naptári napi jövedelemmel, akkor csecsemőgondozási díj naptári napi alapját ezen 180 napi jövedelem figyelembevételével kell megállapítani, ha a biztosítási idő folyamatos."
akkor ebben az estben, ha május 1től táppénzen vagyok, akkor vissza kell számolnom 02.01-ig (3 hónapot), és akkor kb. 08.01-02.01 közötti időszakot fogják figyelembe venni a CSED számításakor? mert ez így kb 180 nap.
táppénzre ugyanez vonatkozik?
Nagyon köszönöm a segítséget, annyi ellentmondásos információt kapok/olvasok, hogy nem tudom hova tenni. És nem lenne mindegy, mert decemberben kaptam egy nagyobb bónuszt a fizetésemen felül.
Igen jól gondolod. Táppénzes időszakot át kell ugrani. De tudd,hogy a bónusz és társai nem számítanak bele csakis a bruttó jövedelmed nemtudom most pontosan hány százaléka.
Viszont július 1-től 100%os lesz a csed szóval fél évig azt kapsz majd
1es! Nem, nem a tappenzes idoszak kezdetetol kell visszaszamolni a 3 honapot. Tappenzt csak akkor ugrasz at, ha a 180 napba beleesne. Hanem a jogosultsag kezdetetol szamolod a 3 honapot. A jogosultsag kezdete pedig a CSED eseteben a szules, vagy max elotte a 28. nap, ha ugy kered. Onnan szamolsz vissza 3 honapot ami majus 1. Es az elotte levo 180 napot nezik. Esetedben ez 2020 novembertol 2021 aprilis vegeig tarto idoszak.
A decemberben kifizetett bonusz beleszamit, amennyiben bérként adozott, a jarulekokat megfizetted belole.
(HR-es)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!