13 éves kisfiam több dologra erősen allergiás. Kaphatok utána valamilyen támogatást?
13 éves kisfiam több dologra erősen allergiás. Kaphatok utána valamilyen támogatást? Pl. tej, mogyoró, szezámmag, mandula, dinnye, stb.
Az olajos magvaktól megfulladna, ezért nagyon figyelnünk kell az összetevőket. Mindent péksüteményt, kenyeret én sütök, mert a bolti tartalmazhatja a fenti allergén anyagokat. Illetve tanórák után elhozom és itthon eszik.
Most tudtam meg, hogy 10 éves koráig járt volna GYES, amit nem vettem igénybe.
Az emelt családit most intéztem el. Ott mondta az ügyintéző, hogy próbáljak GYOD-ot igényelni. Valóban járhat?
Erre te semmilyen támogatást nem fogsz kapni, ez csak allergia, nem eteted meg vele azt, amire allergiás és a probléma megoldva. Ne csinálj már bolhából elefántot.
Én meg a különböző kemikáliákra vagyok gyerekkorom óta allergiás..és.? Szüleim semmit nem kaptak ezért utánam.
Nagyon fárasztóan az ilyen kérdések, de még fárasztóbbak a kérdezők, akik tényleg komolyan gondolják azt, amit fel is tesznek.
(Rengeteg ember szenved különböző allergiákban, csak úgy megnyugtatlak.)
Ez nem egy sima allergia, amitől tüsszög vagy csalánkiütéses lesz. Konkrétan bedagad a feje, torka és megfullad. Steroidos injekcóval közlekedhet mindenhova.
Nem magamtól találtam, hisz 13 évig eszembe se jutott, hogy kaphatok erre valamit. Új orvosnál jártunk, ő adott magától tartós betegségről igazolást, amivel az államkincstárba kellett mennem. Emelt családit adtak rá és megemlítette a hölgy, hogy milyen "béna" vagyok, mert járt volna 10 éves koráig GYES. Felhívta rá a figyelmem, hogy most is járna valami, de nem hozzájuk tartozik 10 év felett.
Neki egyszerűen csak speciális étkezés kell. Nem szabad megennie, amire allergiás. Főzz neki, kérd meg, hogy máshol ne egyen semmit, amibe ezek az összetevők megtalálhatóak.
Nem tudom, hogy ezt miért kell ennyire túllihegni. Ha én allergiás vagyok a magvakra, akkor ergó, kerülök mindent, amibe ez szerepelhet.
Inkább egy dietetikust keress fel, hogy segítsen összeállítani a megfelelő étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!