91.napi igazolással kapcsolatban tudna segíteni valaki?
Figyelt kérdés
Családi adókedvezményt szeretném igénybe venni. Úgy tudom, hogy kell egy igazolás, arról, hogy a terhesség/magzat betöltötte a 91.napot. Ezt az igazolást honnan tudom megszerezni? A háziorvos nekem azt mondta, hogy ő nem tud ilyet adni csak szakorvos. Olvastam valahol, hogy a védőnő adja ki és a nőgyógyász pecsételi le, máshol azt olvastam, hogy a nőgyógyásztól kell kérni. Aki kért mostanában ilyet annak hogy volt ez a gyakorlatban? Holnap felhívom a védőnőt és tőle is rákérdezek, de addig szeretnék tájékozódni.2021. szept. 27. 14:14
1/9 anonim válasza:
Szegeden én a terhesgondozáson kaptam a védőnőtől, amit a nőgyógyász pecsételt le.
2/9 anonim válasza:
Nekem a nőgyógyász állította ki és pecsételte le (magánba járok).
3/9 anonim válasza:
Ez kb mindenhol máshogy működik,de valóban a nőgyógyász szakorvos adja ki hivatalosan.Az már más kérdés,hogy a védőnő írja meg,és ő csak lepecsételi,vagy ténylegesen hozzá kell menned.
4/9 anonim válasza:
Nekem is a nőgyógyász adta ki ezt a papírt.
5/9 A kérdező kommentje:
Én is magánba járok terhesgondozásra. A védőnőm igazából még a kiskönyvemet sem tölti normálisan😅 Majd holnap akkor bepróbálkozok nála.
2021. szept. 27. 15:14
6/9 anonim válasza:
Magánba jártam, a nőgyógyász adta az igazolást. Nem lehet sok kismamája, mert szerencsétlen azt sem tudta, mit írjon, vagy hogy legyen. Végül az ambuláns lapra írt egy plusz mondatot, hogy x napon betöltötte a terhesség 91 napot, nyomtatott egy plusz példányt és ott külön is lepecsételte.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek. Az előbb beszéltem a védőnővel, azt mondta ad egy papírt és azt majd le tudja pecsételni a doki meg ráírja, hogy mikor töltöttem be a 91.napot. De egyébként egy bármilyen igazolás megfelel, akár egy A4-es lapra ráírhatja a doki, csak le kell pecsételnie.
2021. szept. 28. 09:36
8/9 anonim válasza:
Így van. Gyakorlatilag egy mondat csak a nőgyógyásztól, lényeg a pecsétje.
9/9 anonim válasza:
Nekem a nőgyógyász adta ki (magánrendelés).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!