Most a max összeget kapom gyedre? Mennyivel tevezik maximalizálni , emelni jövőre?
Jelenleg 174.948.ft ot kapok kb havonta.
Ez azt hiszem a max most ugye?
Igen ez a max.
Ha emelik a minimálbért, akkor fog emelkedni.
Amíg erről nincs hivatalos infó (közlöny) kár találgatni.
Nem arról szól a hiradó pár napja , hogy minimálbér emelés lesz 200.000ft-ra?
Sőtt én sávos adózás visszatérésének emlegetését is hallottam nem mintha most ez idetartozna.
Szóval valami tervezet biztos van már a maximalizálás összegére is , de akkor gondolom arányosan? 167.000 jelenleg , akkor 33.000ft-al tervezik emelni a gyed-maxot is?
Van hivatalos. Brutto 280.
Az kb.200e ft
Kedves Kérdező!
Nézd meg a határozatot amit kaptál, hogy abban mi van.
Attól többet mint ami neked meg van határozva attól többet nem fogsz kapni.
Biztos, hogy kapok újat mert többet kapnék ha magasabb összegel lenne maximalizálva, én úgy gondolom.
Akinek nem max hanem kevesebb az nem kap neki nincs változás.
Kaptál egy határozatot, amit a szülés előtti időszakból szereztél valamilyen jogosultságot.Benne van mennyit kaphatsz.
Pl ha az van benne hogy jogosult vagy 180ezerre, akkor addig növekedhet a gyeded, nem fogsz új határozatot kapni, csak egyszerűen a több pénzt, mikor aktuális lesz(ha nő a max gyed),de hiába nő pl 198ezerig a max gyed,csak a határozatban szereplőt fogod kapni.
6. akinek 600.000 volt a fizetése szülés előtt, az a max gyedet kapja, nem a 600.000ből számolnak, és ahogy emelkedik a fizuja, úgy számolják neki újra, kap új határozatot és emelkedik a gyede is
kérdező, amit a kormány ígér, meg majd akkor hidd el, ha már törvénybe/jogszabályba lesz iktatva... addig felesleges is gondolkodni rajta
Jóval többre lennek jogosult ha nem lenne maximalizálva. Ezért is érdekelt. Köszönöm a válaszokat!
Egyetertek utolsó, hagyjuk is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!