Honnan tudom megérdeklőni, hogy pontosan mennyi lesz a CSED-em/GYED-em?
Munkahelyen csak félmondattal futólag rákérdeztem, de eléggé húzta a száját a csajszi... Most nem tudom, hogy nem az ő dolga kiszámolni, vagy csak nincs kedve hozzá.😅
Költözés miatt elvannak ásva a bérpapírjaim, azért nem tudom magamnak kiszámolni pontosan (3 műszakoztam, mindenféle pótlék járt, ezért nem tudom a pontos bruttó összegeket).
Nem a munkahelyi bérszámfejtő feladata kiszámolni. Az másik dolog, hogy ki tudná, hiszen tanulnia kellett.
Ha van ügyfélkapud, akkor meg tudod nézni a bruttó béreket.
Amúgy meg a határozatban lesz benne, mennyit kapsz.
De amíg a szülés pontos dátuma nincs meg, csak találgatni lehet, hiszen nem fix a béred.
Előre nem nagyon tudod koszamolni, mivel ha a szülés napjától igényled, az még kérdéses.
Most tappenzen vagy?
Nagyvonalakban elmondhato, hogy a tappenz előtti fizuk átlagának lesz a 100%-a - 15% adó.
Csed-be beleszamitanak a pótlékok, melyekből fizetsz járulékot.
A cafeteria nem.
Köszönöm a válaszokat! Már táppénzen vagyok, november elején várható a szülés.
Sima táppénzzel (vagyis betegszabival) kezdtem az itthonlétet, lombik mellékhatásai miatt, utána vissza sem engedtek. Aztán később vettek át 9-es kódra.
Akkor sajna bele fog számítani a betegszabadsag, de utána a tappenz nem.
Az és az azelőtti fizuk atlaga számít majd (összesen 180 nap).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!