Hogy is van ez akkor? Apa gyeden?
3. Babánkat várom. Nekem nincs meg az 1 év munka viszonyom. Most olvastam hogy az apuka is elmehet gyedre akár munka mellett is de akkor ha jól értelmeztem a baba 169.napos kora utántól lehetne igényelni neki a gyedet. Ez a gxakorlatba hogy néz ki?
Addig én gyesen lennék és utána váltanáknák a gyedre. És akkor gondolom nekem kéne fizetni a tb-t.
13. Neked felnőtt ember létedre annyi eszed van, hogy ha tudod, hogy kell csekket kapj és nem kapsz akkor nem jársz utánna, hanem úgy vagy vele, hogy akkor nem fizetsz?
Nyilván ha nem kap véletlenül, ami nem valószínű, hogy előfordul, akkor majd kér. És kifizeti, de egyébként csekk se fontos, kér egy számlaszámot és kész. Én is utalok nem csekken fizetek.
Nem véletlenül nem kell bemenni, valószínűleg nekik így kényelmesebb hogy nem kell ügyfelezni. De ha be is megy, szerinted azon kívül hogy azt mondják neki "ok majd küldjük a csekket" mit fognak csinálni? Nem fogják előre venni, mert amúgy sem 1db csekket küldenek ki. Van más ügyfél és dolog is. Nem fognak csekket kiállítani valakinek ott helyben csak mert ott toporog, mert ő nem bízik a nav-ban, és ki akarja zárni a hiba lehetőséget.
Én nyilván utánamegyek...sőt, megelőzöm a bajt, és inkább előre készülök...
De nyilván te is hallottál már olyanról, aki nem tudott róla, mert nem tájékozódik, aztán csak néz nagy szemekkel, mikor felszólítást kap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!