Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogy is van ez akkor? Apa gyeden?

Hogy is van ez akkor? Apa gyeden?

Figyelt kérdés

3. Babánkat várom. Nekem nincs meg az 1 év munka viszonyom. Most olvastam hogy az apuka is elmehet gyedre akár munka mellett is de akkor ha jól értelmeztem a baba 169.napos kora utántól lehetne igényelni neki a gyedet. Ez a gxakorlatba hogy néz ki?

Addig én gyesen lennék és utána váltanáknák a gyedre. És akkor gondolom nekem kéne fizetni a tb-t.

2021. aug. 24. 23:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
9-es vagyok, a kérdező legutolsó, 7-es kérdésére válaszoltam, hogy 2 éves kor után ki igényelje majd a gyest (bár valóban nem írtam oda).
2021. aug. 25. 12:25
 12/19 anonim ***** válasza:
11. Jaj akkor bocsánat. Nem figyeltem. 10 voltam.
2021. aug. 25. 12:33
 13/19 anonim ***** válasza:
25%
8, ha nen viszik el a szemetet, az max bosszantó. Ha nem fizetsz tb-t, mert nem kaptál csekket, akkor nem lát el az orvos... Nem egy kategória
2021. aug. 25. 13:47
 14/19 anonim ***** válasza:
73%

13. Neked felnőtt ember létedre annyi eszed van, hogy ha tudod, hogy kell csekket kapj és nem kapsz akkor nem jársz utánna, hanem úgy vagy vele, hogy akkor nem fizetsz?

Nyilván ha nem kap véletlenül, ami nem valószínű, hogy előfordul, akkor majd kér. És kifizeti, de egyébként csekk se fontos, kér egy számlaszámot és kész. Én is utalok nem csekken fizetek.

Nem véletlenül nem kell bemenni, valószínűleg nekik így kényelmesebb hogy nem kell ügyfelezni. De ha be is megy, szerinted azon kívül hogy azt mondják neki "ok majd küldjük a csekket" mit fognak csinálni? Nem fogják előre venni, mert amúgy sem 1db csekket küldenek ki. Van más ügyfél és dolog is. Nem fognak csekket kiállítani valakinek ott helyben csak mert ott toporog, mert ő nem bízik a nav-ban, és ki akarja zárni a hiba lehetőséget.

2021. aug. 25. 14:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Én nyilván utánamegyek...sőt, megelőzöm a bajt, és inkább előre készülök...

De nyilván te is hallottál már olyanról, aki nem tudott róla, mert nem tájékozódik, aztán csak néz nagy szemekkel, mikor felszólítást kap...

2021. aug. 25. 20:26
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
15. Az lehetetlen, hogy nem tájékozódik ugyanis a kormány ablakban elmondják amikor lemondod. Akkor is ha nem kérdezed.
2021. aug. 25. 20:41
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát nálunk a kormányablakban a legutóbb a hétvégi csapatépítő ivászat volt a téma leginkább... Kb kellemetlenül éreztem magam, hogy zavarom őket az ügyemmel (tb jogviszony igazolás kellett). 🤷‍♀️
2021. aug. 25. 22:18
 18/19 anonim ***** válasza:
17. Tb jogviszony igazolást mióta kell a kormány ablakban intézni?
2021. aug. 26. 05:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Ott is lehet. Nem tudom mióta, de egyszerűbb, és gyorsabb, mint ügyfélkapun keresztül. A tb irodában is lehet, de az a város másik vége, a kormányablak meg a munkahelyem mellett van.
2021. aug. 26. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!