Hol tudom megigényelni a csedet és gyedet ha nem a munkahelyemen?
Sziasztok
Határozott szerződésem augusztus 15ig, nekem indításos szülésem lesz 10.én.
A munkáltatóm egy ismerősöm aki szívességből jelentett be magához hogy biztosított legyek a szülés ideje alatt, viszont ő elmondta hogy nem szeretne ezekkel az igénylésekkel foglalkozni stb. Ő 15.én ide adja nekem a leszámolási papírjaim és ennyi. A kérdésem ezesetben, hogy így 15.e után indulnék el megigényelni a csedet és gyedet a fiam születésének napjától, de pontosan hova kell mennem? Hol tudom ezt én intézni ami nem a "volt" munkáltatóm lesz?
Hát pedig ha akarja ha nem, neki kell intéznie...
Munkáltatonak kell leadni az igénylést, nem neked.
Egyébként ezzel még rosszul is járhatsz, csedet kapod ugye emiatt.
De hiaba adod le a csed/gyed igénylőt egyben, a gyedet lehet újra ellenőrzik, van e munkaviszonyod. Ha nem lesz, nem jár....
2 éves a fiam. Csed alatt szünt meg a munkaviszonyom (meghalt a főnökim, nem vette át senki a vállalkozást).
A csed/gyed együttes igénylő le lett adva, csedet kaptam is, majd mielött elindult a gyed, be kellett volna küldeni még1 papírt, hogy fennáll a munkaviszonyom. Mivel nem volt már meg a cég, nem tudtuk leadni, nem kaptam gyed-et, csak gyest...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!