Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Akkor nekem így nem lesz...

Akkor nekem így nem lesz érvényes a csed?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Sajnos eddig nem jött össze a kistestver, a lanyom már 18 hónapos, januárban lesz majd 2 éves. Ha addig nem esek teherbe, azaz két éves kora előtt, akkor elesek a csedtol, tehát táppénzen meg gyeden lehetek, de csed nem lesz? Mert ugye az lett volna a terv, hogy szeptemberben érkezik a kistestver de sajnos elhalt. Köszönöm a válaszokat.
2021. aug. 2. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:
83%

Nincs ilyen, valamit nagyon keversz.

Csed-hez meglevő munkaviszony kell, tehát ha még meg van a munkahelyed, akkor jogosult lehetsz.

Kedvezmeny szabály pedig 4 éves korig van, tehát ha vissza is mész dolgozni, akkor sem kaphatsz kevesebb Csed, Gyed-t mint az elsőre, ha addig megszületik.

Persze ezek jelenleg érvényben lévő szabályok.

2021. aug. 2. 14:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Szia! Koszi a választ. Nekem ezt mondta a “szomszéd”

Én is néztem hogy akkor most ez igaz e.

Persze meg van a munka viszonyom.

2021. aug. 2. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!