Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezmény utólagos...

Családi adókedvezmény utólagos érvényesítése. Hogyan?

Figyelt kérdés

Egyetlen problémám van, hogy december 29-én töltöttem be a várandósságom 91. napját, tehát decemberre már járt volna a 3 gyerek utáni adókedvezmény.

Utólag ezt hogy tudom érvényesíteni? Az adóbevallásban? Kellene valami igazolást kérnem erről?

Tavalyi évben az exem vette igénybe 2 gyerek után (sokáig munka nélkül voltam), de elvileg megosztva is lehet érvényesíteni.

Utólag is?

Köszönöm ha valaki válaszol :)

2021. febr. 11. 18:24
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Mivel erről tud a nav, így elég csak beikszelni azt a hónapot az adóbevallásban, amelyik hónaptól valóban érvényesíthető.

Az én 4 éves fiamnál már sokadjára megcsináltam a bevallást, minden esetben 1 összegben, bevalláskor kértem az összeget.

Igazolás a könyvelőnek kell, főleg ha havi szinten kérnéd a pénzt. A mi könyvelőnk az egy összegben igénylőktől nem is kér semmi papírt, mert azt nem kell neki leadnia. Csak a havi igénylőket.

2021. febr. 11. 19:04
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

Adóbevallásban.

Nőgyógyásztól. Nem kell csatolni, leadni hanem csak meg kell őrizni.

A legegyszerűbb ha csak arra az egy hónapra igényled te és csak 1 magzat után. 1*33000 fog járni (mert 1 gyerekre a 3 gyerekes)

2021. febr. 11. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Így segítsen az ember? 😂 ingyen bérmentve helyes válasz (2) szarrápontozva
2021. febr. 11. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Ha van már két gyerek, akkor utánuk is decemberre több pénz jár. Exed év közben igénybe vett valamennyit? Mindketten az adóbevallásotokban ki kell töltsétek a gyerekek adatait, ki kell számolni hogy egész évre mennyi jár, és jelölni hogy megosztva ki mennyit vesz/vett figyelembe.
2021. febr. 12. 05:19
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én csak most néztem vissza ide, nem én pontoztam 😳

Mindenkinek megy a zöld részemről :)

Igen egész múlt évben az exem vette igénybe 2 gyerek után, miután lett munkahelyem, akkor is, ezen nem változtattunk.

Idén januártól meg én igénylem az egészet.

Itt csak az az 1 havi, decemberi hónap volt a kérdéses :)

2021. febr. 12. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!