Családi adókedvezmény utólagos érvényesítése. Hogyan?
Egyetlen problémám van, hogy december 29-én töltöttem be a várandósságom 91. napját, tehát decemberre már járt volna a 3 gyerek utáni adókedvezmény.
Utólag ezt hogy tudom érvényesíteni? Az adóbevallásban? Kellene valami igazolást kérnem erről?
Tavalyi évben az exem vette igénybe 2 gyerek után (sokáig munka nélkül voltam), de elvileg megosztva is lehet érvényesíteni.
Utólag is?
Köszönöm ha valaki válaszol :)
Mivel erről tud a nav, így elég csak beikszelni azt a hónapot az adóbevallásban, amelyik hónaptól valóban érvényesíthető.
Az én 4 éves fiamnál már sokadjára megcsináltam a bevallást, minden esetben 1 összegben, bevalláskor kértem az összeget.
Igazolás a könyvelőnek kell, főleg ha havi szinten kérnéd a pénzt. A mi könyvelőnk az egy összegben igénylőktől nem is kér semmi papírt, mert azt nem kell neki leadnia. Csak a havi igénylőket.
Adóbevallásban.
Nőgyógyásztól. Nem kell csatolni, leadni hanem csak meg kell őrizni.
A legegyszerűbb ha csak arra az egy hónapra igényled te és csak 1 magzat után. 1*33000 fog járni (mert 1 gyerekre a 3 gyerekes)
Köszönöm a válaszokat!
Én csak most néztem vissza ide, nem én pontoztam 😳
Mindenkinek megy a zöld részemről :)
Igen egész múlt évben az exem vette igénybe 2 gyerek után, miután lett munkahelyem, akkor is, ezen nem változtattunk.
Idén januártól meg én igénylem az egészet.
Itt csak az az 1 havi, decemberi hónap volt a kérdéses :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!