Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A ledolgozott 1 évhez számoljá...

A ledolgozott 1 évhez számolják a táppénzen lévő időt is?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok és jelenleg 6 hónapos terhes.

19 évesen fejeztem be az iskolás éveimet és azonnal munkába álltam. 22 éves koromig volt meg az első munkahelyem megszakítás nélkül, táppénzre mentem veszélyeztetett terhesként, de sajnos a baba a 19 hétben elment :(

Visszamentem ugyan arra a munkahelyemre, majd 24 éves koromig dolgoztam ismét teherbe estem sajnos megint sikertelenül a 9. Hétben elment a baba. Kiderült, hogy a munkahelyemen használt erős vegyszerek és a füstös levegö, mérgező gőzök is közre játszodtak a vetélésekhez, mivel nem a terhesség elejétől mentem táppénzre. A párom és az orvosom tanácsára 24 évesen otthon maradtam a baba projekt miatt nem mentem dolgozni. Egészen 25 éves koromig összesen 10 hónapot voltam otthon munka nélkül, de sajnos nem bírtam otthon ülni tovább, amíg tudtam, hogy a párom verejtékkel dolgozik. Ezért kerestem egy új munkahelyet egészséges környezetben dolgoztam, majd 5 hónap után ismét terhes vagyok :) táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként.

A kérdésem az lenne, hogy jár nekem a CSED illetve a GYED? A táppénzen töltött időt is beleszámolják?

2021. júl. 2. 15:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha 2 éven belül megvan a ledolgozott 365 napod és a szülés pillanatban munkaviszonyod van akkor jár a csed és a gyed is.
2021. júl. 2. 15:54
 2/8 A kérdező kommentje:
A munkahelyemről mentem táppénzre ez számít?
2021. júl. 2. 15:57
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Persze hogy számít. Az munkaviszony így beletartozik a 2 évbe. Boldog egészséges babavarast kívánok 😊
2021. júl. 2. 16:10
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

Táppénzre csak munkaviszonnyal, élő munkaszerződéssel tudsz menni.

Ha nem határozott, és jár le a csed/gyed igenylése elött, akkor mjndenképpen jogosult leszel rá, ha addigra meglesz a 365 napod bejelentve.

2021. júl. 2. 16:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Beleszámít persze, a baj ott van, hogy mivel 10 hónap megszakítás volt, táppènzwn csak annyit lehetsz, amennyit ott dolgoztál. Ha 5 hónap után lettek terhes, ès egyböl mèsztp-re, akkor csak 5 hónapot tudsz lenni.
2021. júl. 2. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahogy az utolsó írja, ha 5 hónapja dolgozol, csak 5 hónap táppénzt kapsz, utánna nem tudnak mit folyósítani és szünetelni fog a bizt.időd. Nem leszel jogosult se csedre se gyedre.
2021. júl. 3. 19:02
 7/8 A kérdező kommentje:
#6-os, se baj a lényeg, hogy a baba szülessen meg egészségesen. Bár jól jött volna egy kis plusz, de ha nem vagyok rá jogosult ez van.
2021. júl. 4. 16:38
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párodnak van legalább 1 év bizt ideje és élő munkaviszonya, akkor a baba 169 napos korától tudja igényelni a munkavégzés melletti gyedet, addig te igényelheted a gyest, csak el ne felejtsd lemondani majd.

Boldog babavárást és jó egészséget kívánok a családnak!

2021. júl. 4. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!