Miből számolják a csedet, gyedet ha nincs meg a 180 ledolgozott napom?
kaptam egy nagyon jó munkalehetőséget, dupla annyi lenne a bruttóm, így nem szeretném kihagyni ezt a lehetőséget, próbálkozunk már egy ideje a kistesóval :)
viszont azt számolgattam, hogy még idén összejönne, és januárban váltanék, akkor nem lenne meg az új helyen a 180 nap ledolgozott napom. (ugye tp-es idővel együtt biztos meglesz, de az nem alapja a gyednek).
ilyenkor mi van? mi lesz az alapja a csednek, gyednek?
ha nincs 180 nap jövedelmed a fennálló jogviszonyodban, de egyébként meg van a 180 nap folyamatos biztosítotti időd (ez gondolom, megvolna hiszen azonnal váltanál), akkor
- amennyiben van 120 napi jövedelmed a számítási elv szerint (magyarán szülés időpontja - 3. hónap utolsó napjától visszafele 120 napi jövedelmed) akkor az lesz az alap,
- ha nincs 120, 30-119 nap között a tényleges jövedelem, 30 nap alatt pedig a szerződés szerinti jövedelmed lesz az alap. Mindenképpen megéri tehát váltani, ha több lenne a bruttód.
jajj de örülök neki :)
11 hónapja dolgozom (előtte passzív gyeden voltam mert megszűnt az a munkahelyem), az 1 évem biztos, hogy meglesz, ugye a 1,5 év is.
úgy tervezzük, hogy a jelenlegi munkahelyemről karácsony előtt lépnék ki, az új helyen meg január 4-től, tehát kimaradna 2 hét...
vagy az nem jó, ha megszakad ennyi időre?
hú, most nagyon boldog vagyok! :)
féltem, hogy ha nincs meg akkor minimálbér lenne az alap. akkor viszont elfogadom az ajánlatot, köszönöm szépen a segítségedet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!