Innentől kezdve jár a gyerektartás, igaz?
Ma költözünk el a gyerekemmel az apjától. Ő fenyeget, hogy csak július végén ad először gyt.-t.
De akkor egy hónapig semmit se adna neki? Én úgy tudom ha elköltöztünk köteles adni az első havit. Tehát most adja a július hóra, júli végén meg augusztusra. Nem???
Ha a bíróság állapítja meg, akkor előre esedékes...
Amúgy meg az ilyentől egy foritontot nem várnék. Intézzétek hivatalosan.
10!
Ne beszélj baromságot. Gyermektartásdíj attól a naptól jár, ahogy azt a bíróság megállapította. Addig még az se biztos, melyik szülőnél lesz elhelyezve a gyerek. Más kérdés, hogy visszamenőlegesen valóban igényelheted.
Előre esedékes a gyt. Pont.
Ha bíróságtól kéred a szülői felügyelet rendezeset és gytd megállapítását, akkor 6 hónapra visszamenőleg lehet kérni (persze nem úgy, hogy együtt voltatok).
14!
Valóban előre esedékes, de nem úgy, ahogy a kerdezo gondolja, hogy a lasinak most adnia kell. Nem, nem kell. Lehet, illő lenne, de nem kell. Akkor kell, ha meg van az ítélet.
Tudom, egy szóval sem írtam, hogy mostantól jár, max a másik fél teljesíthet, hogy ne legyen hatraleka. Ezért írtam azt a kiegészítést, hogy 6 hónapra visszamenőleg kérhető.
Üdv
Egy bírósági dolgozó 😏
Az hogy elöre jár az nem teljesen igaz, hisz arra a hónapra jár amilyen épp a hónap.majd júliusban jár a júliusi, nem tegnap. Az hogy ő jófej ,esetleg és odaadja az oké...
De annak meg tuti valami nyomot adnék a helyébe, mert ugye( tiszt. A kivételnek) lenne aki elsuttyogja az előre zsebbe adott pénzt
Már hogy ne járna előre a gyerektartás?
Arra van,hogy a gyereknek fedezd belőle a szükségleteit(már egy részét ugye)
Ha veszel neki pl.gyümölcsöt most akkor utólag kell kifizetni?
De bírósági határozat nélkül nem KELL fizetnie,csak illik!
Menjen biroságra majd azok megmondják mikor kell kapnia. De könyörgöm ne hozzunk már fel példákat... Ha nem tud gyümölcsöt venni előre amugy sem, akkor a gyerektartásbol nem fog megélni amugy sem.... Nekem ne mondja senki hogy mindenko 100%- ban a gyerekre költi, mert nem
Ha elmész vásárolni,ahogy a gyerektartás pénzböl veszel lisztet( ami nem csak a gyereké) ugy a fizetésedböl os meg tudod venni a gyümölcsöt...
Szedje össze magát a kérdező és vagy kérje el amit megbeszéltek( szerintem mondjuk ezek alapján nincs ez megbeszélve) vagy menjen biroságra....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!