Táppénz, csed ,gyed ,gyes. Mikor lenne a legjobb ha jönne a baba? Részletesen lenn!
2020.07.08-2020.12.08
2021.03.17-2021.04.07
2021.04.12-2021.04.15
2021.05.10- jelenleg dolgozom.
Ezek a dátumok a munkaviszonyaimról.
Babát tervezünk viszont nemtudom ,hogy mikor lenne a legjobb aktuálisabb elkezdeni próbálkozni vele ,hogy a legjobban járjunk a pénzbeli ellátásokban.
Nem igazán értem mikor számít a 180nap a 365nap mikor a 30napnál rövidebb megszakítás illetve ha táppenzen vagyok akkor ott a teljes béreket számolják majd vagy a táppénzt,mert kb 3 hónapos terhességi fogok tudni dolgozni utána biztos ,hogy kiir az orvos a beosztásom és a munka körülmények miatt. valaki ha megtudná mondani,hogy mindent teljesen kitudjunk használni legkorábban mikor kezdjünk bele a próbálkozásba?
#2 sok ilyen van. Felveszik dolgozni, majd próbaidő letelte után bejelenti, hogy hát jön a baba. Félreértés ne essék, én is nő vagyok, tehát egyszer nálam is aktuális lesz a kérdés, de lenne bennem annyi, hogy legalább a próbaidőmet megvárom és utána kezdek el ilyeneket gondolkozni.
A másik ezek a rettenet rövid, napokban/hetekben mérhető munkaviszony, plusz ez a "mindent legteljesebben kitudjunk használni" mentalitás. Mintha csak azért dolgozna a Kérdező, hogy kapjon majd ellátást, természetesen a legtöbbet...
Milyen munkahelyi körülmény az, amiben lehet dolgozni 3 hónapot, de 4et nem?
A terhesség miatti táppénzes időszak nem számít bele a GYED összegébe, ellátás nem lehet ellátás alapja. Az utolsó 180 napi munkabéredből számíthák.
Egyes igazad van szomorú. De az is ,hogy sok esetben ahhoz kell kötni, mert nagyon sok embernek a fizetése a b..a segge alatt van sajnos.vagy az a nő ne vállaljon gyereket?
Mellette teljesen jogos ,hogy aki nem bir meglenni egy munkahelyen, és ilyen sürün változtatja ,az nem nőtt fel az élethez, a gyereket nem lehet lecserélni....
A csed/gyed feltétele, hogy a szülést megelőző 2 évben legyeb 365 nap biztosítotti viszonyod (=munkaviszonyod), aminekl a szülés napján is fenn kell állnia. Ez megvan, akkor is, ha most esnél teherbe. Itt akármennyi megszkítás lehet, nem számít.
Az összeget viszont csak a jelenlegi fizudból számolják majd.
A 30 nap megszakítás a táppénznél jön elő. Annyit lehetsz táppénzen, amennyi folymatos munkaviszonyod van, folymatosnak pedig akkor tekinthető, ha nincs 30 napnál hosszabb megszakítás. Neked perpill közel 3 hónap folyamtosan munkaviszonod van, így jelenleg ennyi időre mehetnél táppénzre. Ha dolgozol még 3 hónapot, akkor már 6 hónap táppénzre leszel jogosult. A csed/gyed összegénél a táppénzt nem számolják, csak az előtte lévő fizut, szóval ez nem fogja rontani az összeget. A számításnál az igényléstől visszamennek 3 hónapot és az előtte lévő 180 nap fizuját nézik, a táppénzes napokat pedig átugorják. Ha nem lenne 180 napod, akkor csak 120-at néznek.
Nem sokat dolgoztam mert nem volt rá szükség mivel párom keres annyi pénzt, hogy ez ne legyen probléma. Nem nőttem fel a gyerek neveléshez akkor vajon ki nevelte fel a 7éves kislányom? Nem felvágásból, mert nem áll hozzám közel de csak a magán óvodára éves szinten több mint 1M forint volt fordítva +ezekhez a sport szakkörök.
És tudtommal ezért van ez az oldal,hogy tájékozódni tudjon valaki.
Azért remélem a sok rosszindulatú ember aki ide írt soha semmi miatt nem kell ien mondatokat feltételezeseket olvasni mint amiket ide írtak.
Csak szerettem volna tisztába lenni ,hogy mien anyagi támogatások járnának hisz sokan igénybe veszik ha rá vagyok szorulva ha nem.. 😁😁😁
Köszönöm azoknak akik hasznos választ adtak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!