Kirúghatnak várandósan?

Figyelt kérdés

Hétfőtől táppénzre szeretnék menni,11hetes kismama vagyok.

A munkakörülmények nem épp optimálisak,álló munka,emelgetés egész nap.

A kérdésem az lenne,évek óta itt dolgozom,de minden évben átraknak minket másik cégbe,bár ezt nem tudtam megfejteni miért.

Most ennél a cégnél is szerencsére lejárt a próbaidőm.

Mi van ha a munkáltató(nem kifizető hely) de nem adja le a táppénzes papírom?

Sajnos ebből korábban volt már kellemetlenségem!

Olvasgattam sok dolgot a témában,elvileg teljesen védve vagyok.

Aki érdemben tud segíteni kérem írja meg.

2021. ápr. 11. 12:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Szia! Ha 3 hónapos terhes vagy (kerekítve) akkor még 6 hónap tappenz kell hogy kihuzd a szülésig. Mennyi ideje dolgozol itt? Ha határozatlan időre szól a szerződés, fejükre is állhatnak, nem tudnak kirugni.
2021. ápr. 11. 12:07
 2/12 A kérdező kommentje:

Mint írtam itt január 1-től,egyébként 2018-tól.

De mindig átpakolnak minket új cégbe.

Amiatt is el kell mennem táppénzre mert korábban volt problémás terhességem.

Most méhlepény biopszia elé nézek ami után kőkemény fekvés szigóruan.

2021. ápr. 11. 12:10
 3/12 A kérdező kommentje:
Most elolvastam,határozatlan idejű szerzôdésem van.
2021. ápr. 11. 12:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Határozatlan idejű szerződéssel nem rakhatnak ki, de mi az, hogy mindig át vagytok pakolva? Ugyanis ha a cég megszűnik/becsődöl és új néven újraalakul (pl biztonsági szolgálatok ebből sportot űznek félévente), akkor viszont megszűnik a munkaviszonyod...
2021. ápr. 11. 12:27
 5/12 A kérdező kommentje:

Évente minden év január 1-én új cégbe raknak.

Nem tudom miért.Gondolom okkal :D

Novemberben szülök,az már nem érint.

Nekik csak a táppénzt kell fizetni 1/3-ot a többit az államtól kapom.

2021. ápr. 11. 12:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Én már gyed alatt tudtam meg,hogy cégváltás történt és engem nem vitt át és a többi várandós és gyedes anyukát sem szóval nem tudta a céget felszámoltatni. Annyi,hogy amikor lejár minden,akkor a navhoz kell fordulnom és nem hozzá.
2021. ápr. 11. 12:31
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem fog érinteni olyan szempontból, hogy ha a csed folyósítása alatt szunik meg a munkahely jogutódlás nélkül, passzív jogon tovább fogod kapni a gyedet.

Azt nem tehetik meg, hogy nem adjak le a papírokat, mert ha fel nyomod őket jól megütik a bokajukat. Annyi, hogy miután leadtad ha jól emlékszem 5 napjuk van postára adni.

2021. ápr. 11. 12:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Most nem fog érinteni, de h esetleg 2. Babát is szeretnél, akkor vissza kell menned dolgozni..
2021. ápr. 11. 13:09
 9/12 anonim ***** válasza:
1 vagyok. Nem érint téged, nem rughatnak ki, van elég bedolgozott munka napod, így mehetsz akár holnaptól is tappenzre, de azért a helyedben megvarnam a 12 hetes ultrahang eredményeket. Boldog babavarast 😊
2021. ápr. 11. 13:32
 10/12 A kérdező kommentje:

Írtam hogy “nem tudom” megvárni a 12 hetes ultrahangon lesz méhlepénybiopszia ami után semmiképp nem dolgozhatok tovább,hetekig feküdnöm kell.

Nem lesz több baba,ő lesz a negyedik babám.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Picit megnyugodtam😊

2021. ápr. 11. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!