Az apa mit vehet igénybe, ha én munkanélkülin vagyok?
Figyelt kérdés
Második gyerkőc lenne, de én munkanélkülin vagyok. Sajnos nem sikerült munkát találnom.
Ebben az esetben, tudom, hogy nekem a második gyerekre csak a gyes járna, de az apuka igénybe vehet esetleg gyed extrát? Ha igen mi alapján számítják ki az összeget?
2021. márc. 30. 16:47
1/7 anonim válasza:
Igen, ha van biztosítási jogviszonya és megvan a kellő ideje. A munkabéréből fogják számolni, ezt is ugyanúgy mint a sima gyedet, hiszen az is, csak munkavégzés melletti.
2/7 anonim válasza:
Születéstől 168. napig kéred te a gyest. A 169. naptól veheti igénybe az apa a gyed-et. A munkahelyén kell igényelnie. A jogosultsági feltételek és az összegének a kiszámítása módja ugyan az, mint az anya esetében lenne.
Fontos, hogy innentől fizetned kell magad után az eü. járulékot, hogy biztosított maradj.
3/7 anonim válasza:
Igen. Ugyanúgy számolják mint az anyának számolnák.
4/7 A kérdező kommentje:
Tehát, ha jól értelmezem, akkor meg születik a második baba onnantól kezdve 168 napig GYESRE vagyok jogosult és 169. naptól az apa igényelheti a gyed extrát a gyerek két éves koráig?
2021. márc. 30. 18:19
6/7 A kérdező kommentje:
És amikoe az apa igényli a gyed extrát akkor onnantól kezdve kell magam után fizetni a tbt?
2021. márc. 30. 18:20
7/7 anonim válasza:
Igen. Neked akkor le kell mondani GYES-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!