Hogy járok legjobban?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Június közepétől vagyok a munkahelyemen, előtte is volt munkám. 8 hetes veszélyeztetett terheskent vagyok itthon vérzés miatt 2 hete. Úgy terveztem hogy az 5.honapig legalább dolgoznék de így nem enged az orvosom, fekudnom kell. Meddig maradhatok így tappenzen illetve mikor igényeljem a csedet? Október 11re vagyok kiirva.

2021. márc. 3. 09:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nagyon lesarkítva:

Ha a lányoddal gyermekápolási táppénzen voltál, akkor az nem csökkenti a táppénzes napjaid számát.

Ha a 2 munkahely között nem volt 30 nap megszakítás, akkor 1 évig jogosult vagy táppénzre.

Ha mégsem lenne elég táppénzes napod, akkor igényelhetsz méltányossági táppénzt (ez csak pár nap esetén játszik), vagy kérhetek a szabid kiadását. A Csed-et pedig igényelheted a szülés várható időpontja előtt 28 nappal.

2021. márc. 3. 13:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Két munkahely között 9 nap volt csak, szóval így nincs gond azzal hogy nem dolgoztam ezen a helyen annyit amennyit valószínű tappenzen leszek?
2021. márc. 3. 15:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Bocsi az ertetlenkedes miatt, abszolút nem vagyok jártas ezekben és inkább kétszer kérdezek meg mindent mint hogy elusszon valami 😅
2021. márc. 3. 15:39
 14/16 anonim ***** válasza:
51%
12 de az gond, ha nem dolgoztál annyit meg itt, amennyit tp-n lennel. De! A gyermekápolási napokat ne vond le. Az nem vonzódik ki a jogosultsagodbol. Ha elfogy a táppénzed mégis, veszel ki szabit. Az megint generál tp jogosultságot. Egyébként szerintem kb elég lesz. Ha mégsem akkor meg mindig kerheted a csedet is előrébb. Szoval ne aggódj meglesz az neked. Annyit kérdezz meg a mhelyeden, hogy meddig vagy jogosult tp-re. Ha az előbb lejár mint a szules várható ideje kérhetsz szabit vagy csedet max 28 nappal elorebbrol.
2021. márc. 3. 17:33
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

14-es, nem gond.

"Táppénz...az igazolt keresőképtelenség időtartamára jár,

legfeljebb azonban a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, ha a keresőképtelenség ideje alatt a táppénzre jogosult személy munkaviszonya fennáll, rendelkezik legalább egy éves folyamatos biztosításban töltött idővel, és nincs táppénzelőzménye sem (egy évre visszamenőlegesen nem kapott táppénzt), akkor maximum egy évig lehet jogosult táppénzre."

"A biztosításban töltött idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs."

Tehát a kérdező kb egy évig jogosult táppénzre, mert a két jogviszonya között nem telt el 30 napnál több. Az összeg megállapításánál nem lehet az előző jogviszonyt figyelembe venni, jogosultsági időnél meg igen.

2021. márc. 3. 18:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem szakadt meg a biztosítási jogviszony (kevesebb, mint 30 a két munkahely között), így jogosult vagy 1 év táppénzre.
2021. márc. 3. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!