Egyszerre kell a terhesség tényét közölni,kérni az aktív állományba vételt és a táppénzt is leadni?
Figyelt kérdés
Jelenleg gyeden vagyok. Úgy tűnik,hogy ismét babát várok. A gyed mellett elmennék táppénzre,de hogy csináljam? Először kiírassam magam,és azzal a papírral együtt jelentsem be a terhesség tényét és kérjem az aktív státuszt? Tehát mindent egyszerre kell csinálni?2021. febr. 25. 10:55
1/7 anonim válasza:
Ha gyeden vagy még az elozovel akkor miért is mennél tappenzre?
Vagy úgy érted tappenz csalasban gondolkozol?
2/7 anonim válasza:
Kb ez a folyamat amit írsz, igen.
3/7 A kérdező kommentje:
Kedves első! Előbb tájékozódj,aztán írj butaságokat. Gyed mellett el lehet menni táppénzre is.
2021. febr. 25. 12:57
4/7 anonim válasza:
Nem egyszerre kell. Az aktív állományba vètelt 30 nappal előtte jelezni kell írásban.
Utána lehet elmenni táppènzre.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor jelzem 30 nappal előbb,és attól a naptól kell a táppénzt kérnem eszerint.
2021. febr. 25. 13:52
6/7 anonim válasza:
5 ennek csak akkor van lényege ha szivoznak veled. En pl most megyek vissza majd dolgozni március 29-cel. 11-től leszek aktív, mert ki kell venni a szabikat is. Marhára nem érdekelt senkit ez a 30 nappal előbb jelzés, nem is volt meg. Ezek tényleg akkor számítanak ha szivatgatni akarjak egymást a felek. Szerintem a legtöbben a szabadságot se 15 nappal előbb jelzik ahogy pedig ugye meg vagyon írva. De te tudod, milyen a munkahelyed.
7/7 anonim válasza:
Én papíron bejelentettem a 2. terhességemet és kértem hogy vegyenek vissza aktív állományba. Megbeszéltük a főnökömmel milyen dátum legyen és másnap ki is írtam magam tp-re
Kedves első, ez nem tp csalás és annak idején az OEP-et hívtam fel hogy valóban van ilyen lehetőség és ők mondták mit hogy tegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!