Anyukák, akiknek már van otthon egy 2ev alatti gyerkőc, és lett kisteso, csed-et kaptatok ugyanugy a 2.-ik gyerkőcre, mint az elsőre?
2018.11.07-tol van munkahelyem, rendesen be vagyok jelentve.
2019.07.30.tol eljöttem táppénzre, azt kaptam míg meg nem szültem, 2020.01.29-én szültem, utána csedet kaptam fel évig. Most ugye GYED jár, ám időközben újra babat várok, várhatóan szeptember középre születik meg a kistesó:)
A kérdésem az, hogy akkor jár nekem a csed a 2.-ik gyermekre?
Olyat olvastam, hogy igen jár, mivel a munkaviszonyom ugyanugy fennáll, állam fizeti és nem a munkahely. Én ebbe eléggé tájékozatlan vagyok, sose voltam ebben a toppon.
Tehát ha jól értelmeztem nem a gyedet kapom majd, hanem akkor fel évig megint csed(bruttó 100% Juli 1tol) utána a GYED, igaz?
A kicsire ugyanúgy kapod 168 napig a csedet, utána gyedet.
A nagyra pedig az éppen aktualitásat.
Értem, köszönöm!
Akkor ha a nagyra GYES jár, a kicsire meg majd GYED, akkor egyszerre fogom kapni azokat is?
Köszönöm előre is!
Rendben, úgy lesz, bár meg nagyon messze van. Az első kérdés lesz az esedékes, nem is tudtam, hogy egyszerre fogom kapni a GYED et és a Csed-et.
Köszönöm a válaszaid!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!