Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha az anyának orvosi papírja...

Vikusz30 kérdése:

Ha az anyának orvosi papírja van a betegségéről emiatt bölcsibe adta a gyerekét akkor is jár a gyed vagy nem?

Figyelt kérdés

#bölcsőde #Orvosi igazolással #Járhat e
2020. dec. 28. 16:15
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Úgy gondolom, ez valami korai fejlesztéssel összefüggő dolog lehet - és akkor ez talán nem is annyira betegség, mint állapot. MIt mondott a bölcsőde, aki orvosi/gyógypedagógusi szakszolgálati tanácsra felvette a gyermeket?
2020. dec. 28. 16:25
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

1, szerintem nem érted a kérdést.

Kérdező, igen, ha nem. Folytatsz keresőtevékenységet, de a gyerek bölcsis, nem jár. Megoldás, ha kéred a fiznélküli megszüntetését, és a betegség, keresőképtelenség ideje alatt táppénzen részesült.

2020. dec. 28. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

2. sztem nagyon nem kéne keverni a beteg és a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást igénylő állapotokat. Mondanék is ezekre példát: beteg a gyerek, ha pl. cukorbeteg. Ez krónikus betegség és nem rehabilitációs, habilitációs foglalkozást igénylő állapot. De ha a gyermek pl. mozgás-, vagy látássérült, stb. az rehabilitációs, habilitációs foglalkozást igénylő állapot. ha van mód bölcsődei keretek közt megsegíteni a csöppséget, akkor az a legjobb számára (más esetben "marad" a Korai Fejlesztő.)

A szülő nyilván tudja, mire hivatkozva adta a gyermekét bölcsődébe, és az intézmény is tudja (ha volt ilyen.) De mi itt ezen a fórumon nem tudjuk. De csatolnék egy iránymutató idézetet. A szülő forduljon a bölcsőde vezetőjéhezt, vagy munkahelyi TB-ügyintézőjéhez, gazdaságisához.

"Amennyiben bölcsődébe kerül a gyermek (legyen az akár családi napközi), akkor csak abban az esetben jár a GYED is, ha mellette dolgozunk, keresőtevékenységet látunk el. A szabály pontosan így hangzik: “Nem jár a GYED, ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben (például bölcsőde, családi napközi, házi gyermekfelügyelet) helyezték el, kivéve, ha a jogosult keresőtevékenységet folytat, továbbá ide nem értve a rehabilitációs, habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést."

2020. dec. 28. 16:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gyerek beteg, hanem az anya!
2020. dec. 28. 17:01
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

A kérdező beteg, nem a gyerek!!!!

1,3 mit nem értesz???

2020. dec. 28. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha az anya beteg, akkor elnézést kérek, teljesen félreértettem a kérdést.
2020. dec. 28. 17:03
 7/9 anonim ***** válasza:
84%

A gyed a gyermek nevelésével, gondozásával kapcsolatos időre jár, így ha a gyermek (napközbeni) ellátásáról a bölcsöde, óvoda gondoskodik, akkor bizony a gyed nem jár.

Hivatalosan a 2-es hozzászóló által írtak a járható út!

2020. dec. 28. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:
19%
Dehogynem jár! Ha elmúlt 1 éves, jár a gyed keresőtevékenység mellett is. Én is kaptam. Legalábbis korábban 1 év volt a határ, nem tudom, hogy változott-e, utána kell nézni.
2020. dec. 28. 17:49
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
De nincs keresőtevékenység, nem dolgozik a kérdező. Beteg. Ilyen esetben nem jár. Csak az lehet a kiskapu, amit a kettes írt. Visszamegy dolgozni papíron, a betegség miatt táppénzre veszik. Viszont így meg a védettség ugorHAT!
2020. dec. 28. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!