Szerintetek is ezekkel a dolgokkal lehet megelőzni a legtöbb betegséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A sulimban kértek egy olyan projektmunkát,ahol el kell mondanom a saját tapasztalataim,gondolataim,tudásom segítségével,hogy lehet “házilag” megelőzni a betegségeket.

Én ezeket sorolnám fel:

*Minimum napi 3L folyadék,abból legalább 1L víz,ha lehet.

*Minimum heti 7 óra “intenzív” testmozgás.

*Megfelelő táplálkozás.

*Rendszeres orvosi vizsgálat.

Szerintem így lehet a lehető legtöbb betegséget megelőzni!

Szerintetek?

Ti mivel egészítenétek ki?

(Azért írtam ebbe a kategóriába a kérdésem,mert szerintem ezt olvassák a legtöbben.)

2020. jún. 9. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Ebből csak a legutolsó az, ami igazán számít ebben - viszont kihagytál sok mást, ami fontos lenne.

A HF-t pedig a HF kategóriába teszi egy jó lelkű ember.

2020. jún. 9. 19:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még az jutott eszembe, hogy olyan nincs benne, mint például az egészséges környezet. Táplálkozhatok jól, de ha szennyezett levegő vesz körül, akkor hiába eszek jó dolgokat. Igaz, hogy ez nem egy klasszikus megelőzési forma, de sok embernek fontos abból a szempontból, hogy hol vesz lakást vagy hova költözik. Nálam legalábbis számít. :)
2020. jún. 9. 20:45
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Vegansag
2020. jún. 9. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
Az nem jó, maga is okozhat betegségeket.
2020. jún. 9. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kézmosás. Higiénia (persze nem túlzásba víve).

3 liter folyadék sok. Nem mindenkinek bírja a szíve- veséje. 2 liter viszont kell.

A megfelelő táplálkozásról is megírhatod, mit értesz alatta. Megfelelő öltözködés.

2020. jún. 9. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Tipikus sablonszöveg amit leírtál. Értelmetlen az egész. Rengeteg mindent nélkülöz a meglátásod és az általad áttekintett hiányos és igénytelen, valószinüsíthetően wikipédiás cikkek halmaza.

Csak néhány hiányt felvetve:

a) környezet ahogy már mondták

b) stressz és stresszes életmód, mik az okok, stb?

c) munkahelyi stressz külön kiemelve

d) lelki és családi problémák

e) anyagi biztonság kérdése

Persze egy általános iskolás, aki mintegy burokban élhet mert mindene megvan ezeket nyílván nem látja át.

2020. jún. 9. 23:54
 7/7 anonymousreview60 ***** válasza:

Megfelelő táplálkozás.

Egészséges környezet: vegyi szennyezőanyagok alacsony szintje (CO, SO2, stb.), biológiai szennyezőktől mentes környezet (poratka, penészgomba, por, stb.) alacsony elektroszmog, nem kiemelkedő radioaktív sugárzás.

Megfelelő testi higiénia fenntartása (mosakodás, fogmosás, stb.).

Rendszeres, kellően intenzív testmozgás.

Rendszeres orvosi vizsgálat: Ez kevéssé házi, de a vérnyomásmérés javasolt és lehetséges.

2020. jún. 10. 17:14

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!