Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » CSED számítása? Ha az anyuka...

CSED számítása? Ha az anyuka szülés előtt tp-n van már pár hónapja akkor is a szülés napjától(ha akkor veszem igénybe) számítják vissza?

Figyelt kérdés
Május 31-re vagyok kiírva de lehet Januártól már tp-re kellene mennem a munkakörülmények miatt. Akkor melyik hónapokat(180napot) is nézik a számításkor?

2020. dec. 8. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
41%
A táppénz előtti 180 napot.
2020. dec. 8. 10:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Születésétől vissza 3 hónapot. Onnan 180 napot. Ha abban a 180 napban is van tp akkor annyit mennek előre, hogy meglegyen a 180 nap. De max a megelőző év elejéig. Ha nincs 180, 120 alapján nézik, ha az sincs de van legalább 30 akkor a tényleges alapján ha az sincs akkor a szerződés alapján. De a 365 nap biztosításnak mindenképp meg kell lennie.
2020. dec. 8. 12:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Januártól mennék el táppénzre, csak azt hittem, hogy akkor januártól számolnak vissza 3 hónapot és úgy 180 napot.De akkor én gondoltam rosszul :)

365 nap egybefüggő munkaviszonyom megvan.

2020. dec. 8. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem a visszafelé 3 hónap résznél nem hagyjak ki a tp-t csak a 180 nap időtartam alatti tp-t ugorjak át.
2020. dec. 8. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!