Mennyi idő elintézni a babaváró hitelt?
Az elejétől a végéig mennyi időbe telik a procedúra?
Jövő szeptemberben lesz meg a 3 év jogviszonyom, és ahhoz szeretnénk igazítani a baba jövetelét, szóval hogy a babavárót fel tudjuk venni még mielőtt megszületik, emiatt kérdezem.
Ki kell kérni a tb igazolást, érre hagyjátok 2 hetet.
Összeszeditek a munkáltatói igazolást, házassági anyakönyvi kivonatot.
Bankban ha minden megvan, nincs hiánypótlás, max. 1 hét. Aláírás után 5 perc.
Szóval a 3 év másnapján kell tb igazolást kérni, febr, márciusban indulhat a babaproject 😉
2es vagyok, azt viszont érdemes átgondolni, hogy tudsz-e még dolgozni, hogy a tappenz lesz- e bevételként feltüntetve, stb, rákérdeznék a bankban, hogy a hitelbiralaton úgy is megfeleltek- e.
Munkakörtől függ persze, azt meg hogy veszélyeztetett leszel-e nem tudod előre.
Szóval lehet érdemes lenne együtt indítani a babagyartast és a hitelkérelmet.
Ha a párodnak meg van a 3 év akkor nem kell várni.
Nálunk az én tb lett kikérve,mert férjemnek 2 hónap híján hiányzott (akkor épp munkahelyet váltott és az ígért 1 hónap helyett 2 hónapot volt napi bejelentéssel - ez miatt nem volt jó az ővé)
Ennek ellenére a férjem az igénylő az adós én meg az adóstárs mert én meg gyesen vagyok.
Bő 1 hónap 1.5.volt.
Köszi a válaszokat :)
Tudom, hogy hamarabb is fel lehet venni, nem csak akkor amikor már terhes vagyok, de nem szeretnénk hamarabb, mert nem olyan sürgős az a pénz, és ha így vesszük fel, akkor 3 évig nem is kell elkezdeni visszafizetni.
De ugye mivel szeptemberben elején lesz csak meg a 3 év jogviszony, rászámolok mondjuk a biztonság kedvéért 1 hónapot az ügyintézésnek, szóval úgy kell időzíteni, hogy leghamarabb októberben születhet a baba :D
Mi is felvettük, aztán nem jön össze a baba, szóval totál kivagyok 😔
Igaz van egy gyerekük, de ő még ezelőtt született.
Nagyon rizikós ez az egész. Jól gondoljátok meg, főleg, ha nem fontos annyira az a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!