Hogy/honnan számolják ebben az esetben majd nekem a Csed-et/Gyedet?
2021 május 31.-én van a szülés várható időpontja, de valószínű már 28 nappal előtte igénybe fogom venni a csedet, vagyis ha tartjuk magunkat ehhez a dátumhoz május 3.-tól kérem a folyósítást. Most az igénylés napjától vagy szüléstől számolják itt vissza a 3 hónapot és úgy a 180 napos bért nézik.
Ha szüléstől számolom akkor szeptember -február időszakot nézik majd, igaz? Ha 28 nappal hamarabb értelemszerűen aug-januárra tolódik ez nem?
Valamint mennyire kellene, hogy bejelenetve legyek, hogy a gyed maximum összegét is megkapjam a 2 évre? Lehet megtudom beszélni a munkáltatómmal, hogy ez időszak alatt visszamenőleg emelje meg a bruttó bérem, csak tudnom kéne mennyit harcoljak minimum ki. És akkor gondolom ugyanazt az időszakot fogják nézni úgy olvastam.
Köszönöm a segítséget.
Köszönöm a válaszaitokat!
Sajnos bruttó 200.000ba vagyok bejelentve annak nettojat utálják a többit borítékos megoldásba kapom meg(magyarul ez az összeg a nettóm is) . Sajnos ez alapfeltétel volt mikor idejöttem, mindenki igy dolgozik a cégnél, eddig nem is volt nagyon baj, legalább bevoltam jelentve. Vidéki munka nehézségei... A koronavirus miatt nem is tudtam váltani és nem tervezett baba így ez a valóság amivel küzdök, sajnos így jelentős hátránnyal bír a támogatások szempontjából, pedig dolgozok tisztességesen. Főnökkel valószínűleg holnap tudok beszélni a béremeléstől, ha ad decembertől akkor is 3 hónap bruttóm kevesebb lesz, és 2 év pénze múlik rajta és a gyerek érdekeit kell néznem. (ezért is gondolkodtam rajta az ismerősöm miatt, hogy visszamenőleg legalább 1 hónapot kiharcoljak visszamenőleg is.) és akkor ameddig tudok dolgozom tovább :)
Egy hónapot meg tud visszamenőleg korrekciozni bevallásban.
Az emelt csed lényege, hogy br 200.000-bol csak 15% SZJA-t fognak vonni. És az lesz a nettó pénz amit megkapsz. Ami azért nagyon jó. (Korábban ugye a 200.000*70%-bol vontak a 15% adót)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!