Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tud nekem olyas valaki segíten...

Tud nekem olyas valaki segíteni aki ért ehhez?

Figyelt kérdés
Sziasztok? Sajnos nem igazán értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket. Jelenleg GYES-en vagyok és tervezzünk még egy kisbabát. Mit kell csinálnom, hogy táppénzt kapjak? 2017 óta vagyok egy cégnél alkalmazott, 2018 októbertől kaptam CSED-et kaptam, 2019 áprilistól GYED-en voltam és 2020 októbertől GYES-en vagyok. Kapok egyáltalán táppénzt? Vagy hogy is van ez?
2020. nov. 29. 20:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Ha teherbe esel, és visszamész legalább papíron egy napra dolgozni, akkor ki tudod magad íratni táppénzre.
2020. nov. 29. 21:06
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Beteg vagy, vagy miért szeretnél táppénzt?
2020. nov. 29. 21:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok beteg, csak szükségem lenne a pénzre, és a GYES az elég kevés. Építkezünk, és minden pénz fontos lenne.
2020. nov. 29. 21:10
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Egyes vagyok, azt hittem, a második gyerekre szeretnél táppénzt.

Nem, a gyes mellé nem adnak egyéb pénzt, csak azért mert kevés, ami van. Csed és gyed mellé se kaptál.

2020. nov. 29. 21:17
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
Táppénz akkor járna, ha terhes lennél, méghozzá veszélyztetett. Szerintem ezt ne akard. Bölcsibe kellet volna adni és visszamenji dolgozni, ha anyagi gondotok van.
2020. nov. 29. 21:20
 6/11 A kérdező kommentje:

4-es kommentelő, a 2. gyerekre szeretnék táppénzt.

5-ös kommentelő, nincs anyagi gondunk, de mindenkinek jól jön a pénz, és amit ki lehet használni, azt ki is fogom, hogy ha lehet :)

2020. nov. 29. 21:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Tehát úgy értem, hogy megvárnám míg terhes leszek és utána szólnék a cégnél. Ezt értem, de ha terhes vagyok kaphatok táppénzt, ez lenne a kérdésem.
2020. nov. 29. 21:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha veszélyeztett terhes vagy akkor igen.
2020. nov. 29. 21:34
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező. Ha veszélyeztette terhes vagy és ki is ír a doki 9-es kóddal, akkor tudsz táppénzre menni. Nem kell kivenni szabit se hozza. Annyi, hogy pl 10-ével lemondod a fiz nélküli szabidat és 11-vel szól a táppénzes papirod, leadod. De azért ha meg nem is vagy terhes és nem is tudod, hogy veszélyeztetett kategória lennel e akkor azért 100%-ra ne vedd, hogy kapsz táppénzt.
2020. nov. 29. 21:37
 10/11 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva. Ha a céged nem bánja, akkor ők leírhatják papíron, hogy dolgoztál egy napot, majd a doki kiírhat táppénzre. Ezt a legtöbb doki amúgy szó nélkül megteszi. Én GYED mellett kaptam táppénzt.

Én dolgoztam, de a covid miatt sajnos voltak elbocsátások, és nekem ezt javasolta a főnököm. Kérte, hogy vetessem magam táppénzre, hogy mind a ketten jól járjunk. Hamarosan megyek vissza dolgozni, és szeretettel várnak.

Szóval, igen van ilyen.

2020. nov. 29. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!