Az új rendelet szerint mennyi lesz a csed, annyi amennyi volt a nettó fizetés? a link és többi lent
A bruttó csed eddig a bruttó fizu 70% volt.
Most 100% lesz.
A nettó számítás változatlan, eddig is így volt, ezután is így lesz,15% szja jön csak le, azaz:
Brutto csed x 0,85 =nettó csed
1000ft bruttó fizetés esetén:
Nettó munkabér: 665ft
Regi bruttó csed: 700ft
Regi nettó csed: 595ft
Uj bruttó csed: 1000ft
Új nettó csed: 850Ft
Tehat egy átlagos bruttó 300 ezret kereső nő gyerekvállalás előtt kapott kézhez 199500 forintot, míg ugyanez a nő csed alatt 255000 forintot fog kapni és ehhez még jön természetesen a családi adókedvezmény és a családi pótlék. Tehát első gyerek születése esetén az eredeti 199500ft fizetéshez képest 77700 forinttal kap többet, azaz 277200 forintot.
És egyébként ha sorban jönnek a gyerekek akkor a 3. esetén a csed, csp, adókedvezmény összesen annyit fog jelenteni, hogy a régi kézhez kapott nettó fizetéshez képest 202500 forintos többlettel számolhat havonta a csed ideje alatt. Igaz, ehhez a férjnek is kell kicsit dolgozni, hogy legyen adó amiből igénybe tudják venni, de 3 gyerek mellett nyilván elvarhato, hogy apuka dolgozzon.
Ne haragudj, de konkrét példát is írtam.
Mit nem értesz?
Ki mondta h nem értem. Most már mindent értek.
És köszi a példát
Sajnos kiszámítottam hogy ha csak júliustól lesz ez a rendelet akkor én pont nem leszek benne mert januárba fogok szülni. Tudom szabira is
lehetne menni de én már nem tudok. Tehát hiába is számolgattam , de a kommentek majd más vkinek biztos hasznosak lesznek.
Ez van.
"Akkor honnan találjam ki hogy vonnak 15%ot ?"
Az első és a 3. válaszoló is leírta. Talán el kellene olvasnod a kérdésedre adott válaszokat.
Rendben de amikor kiirtam a kérdést nem tudtam, ugyan honnan tudhattam volna ha a cikkben ez nincs megemlítve.
Én erről beszélek , nem értem mirefel csodálkozol hogy nem tudok mindent egyből és megmerem kérdezni. Hadd kérdezzek ha vmit nem tudok ne szólj le légszives ,én sem szóllak le ha te olyat kérdezel amire én tudom a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!