Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezményt ki...

Családi adókedvezményt ki kaphat, mert azt olvastam h akiknek nincs bejelentett munkahelyük azok nem jogosultak rá?

Figyelt kérdés
Eddig ugy tudtam mindenki kap szülés után, most már ezt sem?
2020. nov. 6. 07:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%

Miért kell megsértődni? Mindenki kapja aki családi pótlékra jogosult. Nyilván ha egyébként is nulla az adód azt nem tudod tovább csökkenteni. Ha mondjuk csak 50 ezer adó és járulékot fizetnél akkor 3 gyerek mellett ezt nem kell, tehát 50e lesz a kedvezményed. Attól függetlenül, hogy lehetne 99e is, ha több lenne a fizetésed/adód.

Ez egy ilyen kedvezmény, a dolgozó, adózó embereket támogatják. Lehet szeretni vagy utálni, de ez van.

2020. nov. 6. 08:07
 12/17 anonim ***** válasza:
89%

De amúgy nem is értem kérdező: Adókedvezmény

Még a neve is tök egyértelmű. Nem támogatás, juttatás, akármi, hanem kedvezmény.

Ha 20% kedvezmény van a boltban azt te hogy értelmezed? Bemesz, hogy adjanak pénzt neked? Nem! Amit amúgy is meg akarsz venni abból kapsz 20% kedvezményt.

Az adókedvezmény is ilyen, kapsz kedvezményt ha van adód.

Szerencsére tudtommal éves szinten kell nézni, tehát ha 1-2 hónap munkanélküli vagyok akkor a többi hónap adója terhére megkapom a kimaradt hónapot is. Ez talán neked is segít.

2020. nov. 6. 08:14
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
Annyiban kiegeszitenem az elottem szolokat, hogy a csaladi adokedvezmenyt Csed bol es a Gyedbol is ervenyesitheted mivel ezekbol is vonnak Szja t.
2020. nov. 6. 14:44
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

"Csed bol es a Gyedbol is ervenyesitheted mivel ezekbol is vonnak Szja t." De ha nem volt neki bejelentett munkahelye, akkor nyilván csedre és gyedre sem volt, vagy nem jogosult.

Egyébként kérdező ez egy adókedvezmény. A nevében is benne van. Ez annak jár, aki fizet adót. Egyébként senkit nem érdekel, hogy te mennyit dolgoztál előtte. Te évekig semmilyen adót és járulékot nem fizettél az államnak, megkaptad kézbe tisztán a fizetésed, míg akik jogosultak az adókedvezményre, nekik még jó sok 10.000-et havonta állambácsinak adnak a fizetéséből, tehát te sem kerestél volna annyit, ha be vagy jelentve... így miért kéne még ezen felül is plusz pénzt kapnod? Nekem egy gyerekem van. Én havonta 10.000 Ft-tal kapok több fizetést, mint egy nem gyerekes. Viszont kb. havi 70.000 Ft adót és járulékot vonnak le tőlem. Te ezt minden hónapban pluszban megkaptad, amikor nem bejelentve dolgoztál...

2020. nov. 6. 15:25
 15/17 A kérdező kommentje:

komolyan milyen ne mondjam meg milyenek vagytok se..fejek olyan nehéz lett volna csak annyit ideirni mint a 10es tette h az apa is igényelheti?

De NEM, sokkal jobb rosszindulatoskodni mint SEGÍTENI.

2020. nov. 7. 15:00
 16/17 A kérdező kommentje:

És annyira vakok vagytok h dolgoztam eddig, a terhesség pillanatáig?

Mit kell flegmázni

ennyi problémás emberrel sehol a világon nem találkoztam.

2020. nov. 7. 15:03
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Te vagy kérdező felháborodva, hogy mi az, hogy nem vagy rá jogosult, pedig te dolgoztál... csak nem adóztál. Ennyi. Nem felháborodni kell, hanem tudomásul venni, hogy ez van.
2020. nov. 7. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!