Felszámolás alá került a cég ahova be voltam jelentve, az én esetembe hogy lesz ez a GYED-el és egyebekkel?
Figyelt kérdés
Megint terhes vagyok. Még kapom a GYED-ez az első gyerek után. Viszont most számolják fel a céget aminél dolgoztam. Nagyon jól kerestem, és úgy volt, hogy újra jár majd a CSED és a GYED. Így viszont nem tudom mire számítsak. Azt se tudom a tb-vel kapcsolatban mit kell intézni. Valaki járt már hasonló helyzetbe? Ha tudtam volna előbb hogy megszűnik, vissza mentem volna dolgozni, és csak később vágtunk volna újra bele a gyerek témába. Nem azért mert nem menne nélküle, csak jobb több lábon állni. Illetve majd az első hyerek után tudom igényelni a GYES-t vagy nem?2020. okt. 30. 12:04
1/2 anonim válasza:
Ha megszűnik a munkaviszonyod előbb, mint a kicsi megszületik, akkor csak gyes fog járni a kicsire. Viszont lehet trükközni az álláskeresésivel. Ha úgy igényled meg, hogy a szüléskor is járjon majd, akkor kaphatsz gyedet, de tudtommal az összegét a minimálbér alapján számolják.
Amiben viszont nem vagyok biztos, hogy ebben az esetben mi alapján szàmolnának a kedvezmény szabàly miatt. Ugyanis van az a szabály, ha a nagy 4. születésnapja előtt születik a kicsi, akkor nem kaphatsz kevesebb gyedet rá, mint az elsőre. Viszont azt nem tudom, hogy ez csak akkor érvényes-e ha van élő munkaviszonyod, vagy amúgyis. A gyest nem érinti, azt tudod igényelni a nagyra.
2/2 anonim válasza:
Szerintem telefonalj be az államkincstárba. És légy kedves megosztani majd a végeredményt, mert meglepően sokszor van ilyen kérdés. Engem is érdekelne, mi ilyenkor a helyzet 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!