Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Akik gyed alatt lettek kismamák?

Akik gyed alatt lettek kismamák?

Figyelt kérdés
Akik gyed alatt lettek kismamák hogyan-mikor közölték a munkáltatóval hogy szüntessék meg a füzetés nélküli szabadságot X nappal és X naptól táppénzen lesznek mert kismamák? Van ennek valamilyen hivatalos levél mintája?

2020. okt. 29. 22:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

9, te tévedsz

Ok nélkül soha a büdös életben nem mehetsz legálisan táppénzre.

Az nem ok, hogy terhes vagy.

Az se hogy kérted a fiz.nélküli megszakítását, de eszed ágában sincs valójában visszamenni.

Kérdező, tévedésben vagy.

Ha eü-i okod nincs, nem játszhatod meg.

Ha van csak akkor.

2020. okt. 30. 13:59
 12/17 anonim ***** válasza:
33%
11 a jóisten áldjon meg téged. Hol latod a kérdésben hogy nincs rá ok, hogy kiírják?! Komolyan már megint jöttök ezzel a bullshittel. Majd az orvos eldönti, kiírja e te meg nyugodjál le.
2020. okt. 30. 14:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hol látod a kérdésben, hogy van oka azon túl, hogy "kismama"?
2020. okt. 30. 14:03
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

13 mondjuk nem ütöm bele az orrom abba, ami nem ram tartozik és nem vagyok végtelenül rosszindulatú. Miért lenne kötelessége a kérdezőnek kiírni, hogy cukorbeteg, melyen tapad a lepény, vetélés után van vagy bármi? Perverz kíváncsiság fűt téged? Azt majd az orvosa eldönti, kiírja e. Semmi közöd hozza. És nekem sincs. Ő a TECHNIKAI részét kérdezte.

Kérdező továbbra is. Egy kézzel irt levél teljesen jó, ha azon felül kell a munkáltatónak nyomtatvány, jelezni fogjak.

2020. okt. 30. 14:22
 15/17 A kérdező kommentje:

Természetesen sajnos van okom..egy vetélésen vagyok túl illetve egy kora szülésen..mind kettő terhesség alatt veszélyeztetett voltam illetve vagyok is..

Köszönöm azoknak aki nem a miérten és a táppénzcsaláson lovagoltak.

2020. okt. 30. 14:38
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Súlyos anémiával (ezáltal komoly szédülésekkel, alacsony vérnyomással, hányással, kifejezetten gyenge immunrendszerrel) küzdő kismama vagyok, 16. Héttől hivatalosan is "veszélyeztetett terhes" , nem kérelemre, ahogy mostanában "divat" lett ezt kérni az orvostól, hanem Ő maga nyilvánított sajnos annak. Mégis bejártam dolgozni a 30. Hétig (mondjuk irodista vagyok)...

Nem éltem a táppénz lehetőséggel.

1. Valóban táppénz csalás az, hogyha nyomósabb eü indok nélkül tp-re veteted magad.

2. Sokkal kevesebb pénzt kapsz, ami azért egy kisbabát váró kismama esetében nagyon nem mindegy (bőven lesz mire költened, hidd csak el).

3. A munkáltatók sem hülyék. Lehet, hogy nem mondják, de pontosan tudják, hogy mennyien visszaélnek a terhességgel, és egyből azon vannak, minél hamarabb lépjenek különösebb indok nélkül, aztán meg jön a sírás, hogy hoppá, nem vesz vissza babázás után a munkáltató... azért akin látják, hogy nem erre játszik, hanem dolgozni is akar, azzal kevésbé is szúrnak ki, amikor már megszűnik a védettséged.

És ezt nemcsak én mondom, nagyon sok ilyen történetet hallottam, mivel most sok kismamát ismerhettem meg. Érdemes mérlegelned.

2020. nov. 4. 21:33
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod de már le írtam hogy nem én kértem hogy veszélyeztetett legyek.. illetve gyed alatt lettem kismama. Mire megszületik addigra le fog járni a gyedem böven..utánna gyest kapok a nagyra.ezért mennék "vissza" hogy a kicsire táppénzt kapjak.
2020. nov. 5. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!