Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szeptembertől milyen összegre...

Szeptembertől milyen összegre leszek jogosult??

Figyelt kérdés
A kisfiam szeptember 27-én lesz 2 éves. Már fel is vették bölcsibe, azzal tisztában vagyok, hogy ha nem dolgozom szeptemberben, akkor a gyedet nem kapom majd arra a hónapra. Viszont úgy néz ki, hogy közben várandós lettem a második babánkkal. Ilyenkor lehet a munkáltatónál táppénzre menni, vagy ez hogy zajlik? Aktív státuszba vesznek pár napra, aztán tp? Nem látnám értelmét, hogy néhány hónapra visszamenjek dolgozni, pláne így gondolom az állami bölcsit is bukjuk.
2020. júl. 24. 07:30
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Táppénzre akkor vesznek, ha a terhesség veszélyeztetett, ill. a munkaköröd nem engedi meg az élő terhesség alatti munkát.
2020. júl. 24. 07:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel még nem kezdtétek el, így igen, a bölcsi valószínűleg bukta, hacsak nincs rengeteg üres férőhely, és tekintenek el attól, hogy nem viszel igazolást arról, hogy munkába álltál.

A táppénznél meg igen, van ez a kiskapu, és úgy szokták, ahogy írod. Re maradhatsz simán gyesen is.

2020. júl. 24. 08:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha nem magán bölcsi, akkor kérniük kell a beiratásnál a munkáltatói igazolást. Ha táppénzen vagy az is jogviszonyt eredményez. Nálam hasonlóan volt. Először ki kellett vennem a felgyűlt szabikat, utána a nődokim javasolta a táppénzre vételt. Én mondjuk nem is dolgozhaton terhesen rtg sugár miatt.

Tehát ha beteg szabin vagy az jogviszony, mehet bölcsibe a gyerek és jár utána a gyed vagy a gyes is.

2020. júl. 24. 15:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as,megkérdezhetem, hogy Te mikor jelezted a munkáltatónál, hogy ismét babát vársz? Kell nekik az az igazolás, hogy a magzat betöltötte a 91. napos kort?
2020. júl. 24. 19:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell, dehogy. Ha van szívhang meg látható embrió akkor ki fog írni a doki. Én szinte rögtön jeleztem, mondta is, hogy akkor táppénz, beszéljem meg az orvosommal. Akkor voltam mondjuk 8 hetes, én akkor mentem dokihoz.

Amúgy ha emelkedett a fizud akkor van értelme dolgozni mert magasabb gyeded lesz. Mert a tp nem alapja a gyednek. Tehát annyi gyedet fogsz kapni mint az előző gyereked után. Ha legalább 120 napot dolgozol akkor az után kapod majd a gyedet.

2020. júl. 24. 21:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ, sokat segítettél 😊
2020. júl. 24. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!