Szeptembertől milyen összegre leszek jogosult??
Mivel még nem kezdtétek el, így igen, a bölcsi valószínűleg bukta, hacsak nincs rengeteg üres férőhely, és tekintenek el attól, hogy nem viszel igazolást arról, hogy munkába álltál.
A táppénznél meg igen, van ez a kiskapu, és úgy szokták, ahogy írod. Re maradhatsz simán gyesen is.
Ha nem magán bölcsi, akkor kérniük kell a beiratásnál a munkáltatói igazolást. Ha táppénzen vagy az is jogviszonyt eredményez. Nálam hasonlóan volt. Először ki kellett vennem a felgyűlt szabikat, utána a nődokim javasolta a táppénzre vételt. Én mondjuk nem is dolgozhaton terhesen rtg sugár miatt.
Tehát ha beteg szabin vagy az jogviszony, mehet bölcsibe a gyerek és jár utána a gyed vagy a gyes is.
Nem kell, dehogy. Ha van szívhang meg látható embrió akkor ki fog írni a doki. Én szinte rögtön jeleztem, mondta is, hogy akkor táppénz, beszéljem meg az orvosommal. Akkor voltam mondjuk 8 hetes, én akkor mentem dokihoz.
Amúgy ha emelkedett a fizud akkor van értelme dolgozni mert magasabb gyeded lesz. Mert a tp nem alapja a gyednek. Tehát annyi gyedet fogsz kapni mint az előző gyereked után. Ha legalább 120 napot dolgozol akkor az után kapod majd a gyedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!