Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Bölcsi mellett jár a gyed?

Bölcsi mellett jár a gyed?

Figyelt kérdés

Akkor is jár a gyed ha otthon vagyok nem dolgozok de a gyerek bölcsibe jár (2éves kor alatt)? Vagy csak akkor ha dolgozok a gyed ideje alatt plusz bölcsibe jár a gyerek?

Az tiszta hogy gyed idején is lehet munkát vállalni és ugyanúgy kapja az ember a gyedet, de az nem, hogy a bölcsi mellett is jár e a gyed

2020. júl. 23. 19:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Gyed akkor jár bölcsi mellett, ha visszamész dolgozni. Ha pedig te otthon vagy, miért adnád bölcsibe a gyereket, ha amúgy sem dolgozol? Akkor felesleges. Jó, nyilván a magánbölcsi lehet, hogy más, de az államiban alap kérik a munkáltatótól a szandéknyilatkozatot, h visszaveszik az anyukat dolgozni.
2020. júl. 23. 21:53
 12/19 anonim ***** válasza:
8%
11 Régen másképpen volt.
2020. júl. 23. 21:56
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem jár, de miért is járna?
2020. júl. 24. 06:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Milyen durva, hogy a jogszabály is le lett pontozva...A piros x még mindig nem "nem tetszik gomb". A kérdésre pedig választ ad.
2020. júl. 24. 08:14
 15/19 anonim ***** válasza:
És mi van abban az esetben, hogy az alap munkahelytöl jart eddig a gyed. Ö volt a kifizetö hely ugye... De sajnos oda nem vettek vissza, új munkahelyem lett. A gyed még jár szept.17.-ig... De azt kitől fogom kapni?
2020. júl. 29. 21:33
 16/19 anonim ***** válasza:
A volt munkahelyed utalja továbbra is. Én is ebben a cipőben járok.
2020. júl. 29. 22:32
 17/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Hogy alakult ez végül? Jelenleg én is ebben a cipőben járok, 2-3 hét betanulási szakasz után kerülök csak állományba (régi munkahely megszűnt), de addig a gyereknek lennie kellene valahol.

Eddig csak annyit tudtam meg, hogy ha apa nevére átmegy a GYED akkor az úgy lehet kiskapu. Nyilván dolgozni akarok és fogok is, de 1 hónapig kb tuti átfedés lesz amíg nem lehet a nevemen a gyed.

2022. okt. 18. 12:52
 18/19 anonim válasza:
Hogy alakult végül? Ilyenkor visszafizettetik? Vagy nem derül ki?
szept. 18. 11:37
 19/19 anonim ***** válasza:

17es vagyok. Átkértük a gyedet a férjem nevére, én megszüntettem. Elkezdtem dolgozni, gyerek a bölcsiben, közben minden hónapban szépen jött a GYED is két éves koráig.

Nekem a bölcsiben azt mondták, hogy napi szinten van jelentés a hatóságok felé, tehát az első napon már kap értesítést az államkincstár hogy bölcsibe jár a gyerek és te nem szóltál a GYED lemondásról. Ilyenkor automatikusan megszüntetik és 1-2 héten belül kapod a levelet.

Az más kérdés, hogy hogyan tudna felvenni egy bölcsi egy gyereket, ha nincsen munkaviszony. Két gyerekem van, két különböző helyre jártak, de minden esetben kellett a nyilatkozat, majd első nap után az aláírt munkaszerződés is.

szept. 22. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!