Bölcsi mellett jár a gyed?
Akkor is jár a gyed ha otthon vagyok nem dolgozok de a gyerek bölcsibe jár (2éves kor alatt)? Vagy csak akkor ha dolgozok a gyed ideje alatt plusz bölcsibe jár a gyerek?
Az tiszta hogy gyed idején is lehet munkát vállalni és ugyanúgy kapja az ember a gyedet, de az nem, hogy a bölcsi mellett is jár e a gyed
Sziasztok! Hogy alakult ez végül? Jelenleg én is ebben a cipőben járok, 2-3 hét betanulási szakasz után kerülök csak állományba (régi munkahely megszűnt), de addig a gyereknek lennie kellene valahol.
Eddig csak annyit tudtam meg, hogy ha apa nevére átmegy a GYED akkor az úgy lehet kiskapu. Nyilván dolgozni akarok és fogok is, de 1 hónapig kb tuti átfedés lesz amíg nem lehet a nevemen a gyed.
17es vagyok. Átkértük a gyedet a férjem nevére, én megszüntettem. Elkezdtem dolgozni, gyerek a bölcsiben, közben minden hónapban szépen jött a GYED is két éves koráig.
Nekem a bölcsiben azt mondták, hogy napi szinten van jelentés a hatóságok felé, tehát az első napon már kap értesítést az államkincstár hogy bölcsibe jár a gyerek és te nem szóltál a GYED lemondásról. Ilyenkor automatikusan megszüntetik és 1-2 héten belül kapod a levelet.
Az más kérdés, hogy hogyan tudna felvenni egy bölcsi egy gyereket, ha nincsen munkaviszony. Két gyerekem van, két különböző helyre jártak, de minden esetben kellett a nyilatkozat, majd első nap után az aláírt munkaszerződés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!