Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » CSED után apának GYED, utána...

CSED után apának GYED, utána nekem GYES?

Figyelt kérdés

Ha átadom a gyedet apának, én fizetetlen szabin itthon maradhatok, hogy ő tudjon dolgozni (jobb gyedet kapnánk, még ha a saját tb-met fizetem, akkor is)? Utána én visszavehetem a gyest, utolsó évre? Így végig én lennék itthon a kisfiunkkal, csak 1 év fizetetlen szabi lenne középen.

Ez nekem járna valamelyes hátránnyal, vagy a munkahelyemen emiatt lehet bajom (pl nem érvényes a felmondási védelem)? Mondhat erre nem-et a munkáltató?

Ha jól gondolom, az az év nem számít bele majd a nyugdíjba?

2020. jún. 24. 11:32
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Jól gondolod, nem számít a nyugdíjba, és a biztosítási jogviszonyod is megszűnik, hiába van munkaviszonyod, mivel az csak akkor jár fizetetlen szabadság alatt, ha a gyedet te veszed igénybe. Tehát ha akartok még egy gyermeket, akkor újra meg kell majd lennie a 365 biztosított napnak ahhoz, hogy jogosult legyél csedre, gyedre.
2020. jún. 24. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!