Első gyerkőccel gyesen vagyok augusztusig,terhes vagyok a másodikkal aki februárra várható.jogosult leszek ugyanúgy csedre és gyedre a masodikkal?
"és ha hivatalosan kiadja a kórház a veszélyeztet kódot az nem táppénz csalás"
Kis fogalomzavarban szenvedsz.
A veszélyeztetett terhesség nem jelent automatikusan keresőképtelenséget, amire táppénz jár.
Mindkét terhességemmel veszélyeztetett voltam, mégis csak a másodikkal voltam keresőképtelen. Az elsővel simán dolgoztam végig, "pedig" vele se kamu okkal soroltak veszélyeztetettnek. Csak szimplán a munkakörülmények összeegyeztethetőek voltak az orvosi ajánlással, mert nem fizikai munkát végeztem (amiről letiltottak) és akkor nem kellett ágynyugalom.
És igen, továbbra is tp csalás keresőképtelenségi ok nélkül kiíratni magad.
És sajnos jelenlegi helyzetben, amikor március óta boldog boldogtalan beprópálkozott a táppénzzel, mert a gyerekek felügyeletét nem tudták megoldani, bizony megnövekedett az ellenőrzések száma.
Ezért javaslom, hogy csak okkal menjen el.
"Nos nincs igazad. A veszélyeztette kód a keresőképtelenség alapja."
Szakmám, ne oktass! ;)
A veszélyeztetettség csak kockázatbesorolás, nem alapja a táppénznek, csak amennyiben a veszélyeztetettség akadályozza a munkavégzést.
Pl:
a, hematóma, vérzés, szigorú ágynyugalom = nyilván nem tudsz bejárni 50 kilométerre dolgozni, azaz keresőképtelen vagy, jöhet a tp.
b,
előző terhesség császár = rögtön magas rizikóbesorolást kap az illető, azaz veszélyeztetett, mégis lehet problémamentes terhessége és dolgozhat végig
"neked a szakmád, nekem meg a tapasztalatom"
És szerinted ő látott már több terhes nőt a munkája során, vagy te voltál többször terhes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!