Ha a párom igényli a GYED extrát míg én fizetés nélküli szabadságra megyek, megmaradnak a bent lévő szabadnapjaim?
Aha, csakhogy a miről a cikk szól, annak semmi köze a kérdéshez. Igen, tudjuk, hogy szünetel a biztosítás, ha nem kap ellátást, azt is tudjuk, hogy eüszolgot fizet.
Ennek viszont semmi köze az Mt-hez, ami a fiznélküli első fél évére ad szabit, függetlenül attól, igényel-e valaki pénzbeli vagy cst ellátást.
Mi a helyzet a szabadsággal és a végkielégítéssel?
Tekintve, hogy ezen időszak nem számít munkában töltött időnek, ezért ez idő alatt nem vagyunk jogosultak szabadságra sem, valamint a végkielégítés számításába sem veszik figyelembe.
Ne szólj bele,m ha nem értesz hozzá...
(1) A munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból áll.
(2) Munkában töltött időnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában
a) a munkaidő-beosztás alapján történő munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés,
b) a szabadság,
c) a szülési szabadság,
d) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §) első hat hónapjának,
e) * a keresőképtelenség,
f) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés három hónapot meg nem haladó,
g) a munkavégzés alóli mentesülésnek az 55. § (1) bekezdés b)-k) pontban meghatározott
tartama.
Nem kötött ellátáshoz. Pont. Munkában töltött időnek minősül szabi szempontjából. Pont.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Csak a korábban bentmaradt szabadságok sorsával nem voltam tisztában.
2019.04.09.-től veszélyeztetett lettem, táppénzen voltam, 06.13.-tól pedig CSED-en. Így gyakorlatilag az éves szabadságom jórészét nem vettem ki.
Azt tudom,hogy nem leszek biztosítva. Nyilván akkor arra az időre nem jár, ahogy utána táppénz is csak annyi,amennyit dolgoztam a visszatérés után. Úgymond nekünk ez kevésbé probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!