Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha a párom igényli a GYED...

Ha a párom igényli a GYED extrát míg én fizetés nélküli szabadságra megyek, megmaradnak a bent lévő szabadnapjaim?

Figyelt kérdés
Mielőtt megszületett a kislányunk,tanárként dolgoztam. A munkáltatóm a bentmaradt szabadságot azelőtt adja ki,mielőtt visszamegyek dolgozni. Az a kérdésem,hogyha én lemondom a GYED-et és fizetés nélküli szabadságra megyek -hogy a párom igényelhesse a GYED extrát (anyagilag sokkal jobban megéri)- azok a szabadnapok,amik nem lettek kiadva a szülés előtt,ugyanúgy megmaradnak és visszatérés előtt kiadják?
2020. jan. 11. 17:08
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Igen, megmaradnak. De arra az időre nem jár, mikor már fizetetlen szabin leszel.
2020. jan. 11. 17:42
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
1, a fiznélküli első fél évére jár a szabadság.
2020. jan. 11. 18:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom csak akkor, ha ő veszi igénybe a gyedet.
2020. jan. 11. 19:12
 4/10 anonim ***** válasza:
18%
Rosszul tudod, nincs, és soha nem is volt ellátáshoz kötve.
2020. jan. 11. 19:18
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Utánanéztem. De igen, ellátáshoz van kötve. Ha nem ő veszi igénybe a gyedet, akkor maga után kell fizetni a tb-t, nem számít bele a biztosítási időbe és szabadság sem jár.
2020. jan. 11. 19:36
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
2020. jan. 11. 19:36
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Aha, csakhogy a miről a cikk szól, annak semmi köze a kérdéshez. Igen, tudjuk, hogy szünetel a biztosítás, ha nem kap ellátást, azt is tudjuk, hogy eüszolgot fizet.

Ennek viszont semmi köze az Mt-hez, ami a fiznélküli első fél évére ad szabit, függetlenül attól, igényel-e valaki pénzbeli vagy cst ellátást.

2020. jan. 11. 19:51
 8/10 anonim ***** válasza:
69%

Mi a helyzet a szabadsággal és a végkielégítéssel?

Tekintve, hogy ezen időszak nem számít munkában töltött időnek, ezért ez idő alatt nem vagyunk jogosultak szabadságra sem, valamint a végkielégítés számításába sem veszik figyelembe.

2020. jan. 11. 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Ne szólj bele,m ha nem értesz hozzá...

(1) A munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból áll.

(2) Munkában töltött időnek minősül az (1) bekezdés alkalmazásában

a) a munkaidő-beosztás alapján történő munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés,

b) a szabadság,

c) a szülési szabadság,

d) a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (128. §) első hat hónapjának,

e) * a keresőképtelenség,

f) a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés három hónapot meg nem haladó,

g) a munkavégzés alóli mentesülésnek az 55. § (1) bekezdés b)-k) pontban meghatározott

tartama.

Nem kötött ellátáshoz. Pont. Munkában töltött időnek minősül szabi szempontjából. Pont.

2020. jan. 11. 20:09
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ!

Csak a korábban bentmaradt szabadságok sorsával nem voltam tisztában.

2019.04.09.-től veszélyeztetett lettem, táppénzen voltam, 06.13.-tól pedig CSED-en. Így gyakorlatilag az éves szabadságom jórészét nem vettem ki.

Azt tudom,hogy nem leszek biztosítva. Nyilván akkor arra az időre nem jár, ahogy utána táppénz is csak annyi,amennyit dolgoztam a visszatérés után. Úgymond nekünk ez kevésbé probléma.

2020. jan. 11. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!