Szeretnék vissza menni dolgozni, gyesen vagyok, tudom igényelni a gyedet?
Ez így elég zavaros. A két gyerek között nem kell visszamenni dolgozni ahhoz, hogy a másodikra is megjárjanak ilyenkor az ellátások. Ha viszont az első gyerek után megszűnt a munkaviszonyod és passzív jogon kaptad az gyedet (csedet), akkor valóban csak gyes jár a másodikra.
Attól, hogy most visszamész dolgozni, ha nem fog gyed járni, ha eddig csak gyesre voltál jogosult, a jogosultság feltételeinek a szüléskor kell meglennie, nem később.
"Majd jött a kistó, vele már csak a gyest tudtam intézni mivel sajnos nem tudtam dolgozni a 2 között. "
Fizikailag nem mentél vissza, de közben élt a munkaviszonoyd, vagy megszűnt a munkaviszony, és ezért?
Ha nem volt munkaviszonyod, mikor a kicsi született, akkor rá vcsak gyesre vagy jogosult, ebben az esetben jól mondta az ügyintéző.
Ha vidzont volt munkaviszonyod, miért csak gyest igényeltél eddig a kicsire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!