Ausztriában dolgozom, babát szeretnénk. Mit kell tennünk?
Figyelt kérdés
Ingázunk Mo. ÉS Ausztria között.9hónapja dolgozok ott.hogyan van a táppénz?Magyarországon is elmehetek?vagy itt milyen kötelességeim vannak?valami tanács esetleg?elfogadják a Magyar táppénzes papírt?2019. dec. 2. 22:51
21/27 anonim válasza:
Az E104-es a kinti éveket igazolja, tehát azt akkor adják ki, ha véglegesen hazaköltözik valaki. Ne mondj hülyeségeket, csak tudom, ugyanis mi külföldről költöztünk haza. Ha hazaköltözik, akkor az időbe beleszámítanak a kinti évek, és KINTRŐL kap ellátást.
22/27 anonim válasza:
Pedig de. Magyarországon élek, Ausztriában dolgozom. Járhatok ugyanúgy orvoshoz mindkét országban. Gyerekeket is vihetem. Kétszer csináltam végig az egész procedúrát, tudom miről beszélek.
23/27 anonim válasza:
Elbeszélünk egymás mellett, de rendben.
24/27 anonim válasza:
#18: ha Magyarországon is uniós fizu lenne, akkor oké. De nem így van. És sajnos alanyi jogon valóban jár innen gyes+csp - azt mindenkinek adnak, de további juttatást ne innen várjon már.
25/27 anonim válasza:
24es,milyen másik juttatásra gondolsz? Táppénzre? Nem fog innen semmi ilyesmit kapni, gondolom arra gondolt ha itthon kiírják e veszélyeztetettnek akkor azt Ausztriában elfogadják vagy nem. Terhesség esetén nem fogják elfogadni úgy tudom, mert saját orvosuk van, aki eldönti hogy az a munka amit a terhes nő végez veszélyes e az anyára vagy a magzatra nézve (a nehezet emelés, dohányfüstös közeg,stb veszélyesnek számít) akkor 20.héttől előrehozott Wochengeldet fog kapni, Ausztriából és nem kell dolgoznia. De a magyar igazolást, ha hivatalosan fordíttatja le sem lesz jó. És a munkáltatónak is igazolnia kell, hogy a munkakör milyen.
27/27 anonim válasza:
79%os,azt a kb 36ezer forintot sajnálod? Egységes szabályzás van ilyen esetekre, ha nem is akarja akkor is meg kell igényelnie, ez van. Ennyire irigy és fásult vagy? Zavard ki az uradat külföldre vagy menj te ki dolgozni, aztán okoskodj. Neked is csurran-cseppenhet valami és nem fogsz majd itt bőgni mikor utalják a hónapban a cspt. Kérdező, rengeteg könyvelő van aki osztrák ügyekkel foglalkozik, és ezeknek a honlapján kb minden le is van írva rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!