Gyed kérdés? . Nem értem. Segíts!
Mivel nem vagyok elég kompetens ebben megkérdeztem neked a berszamfejtonket
biztosított szülő, ha a gyermek születését megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt
Ez a jogosultsági feltétel
Utána jöhet szoba hogy mi alapján számoljak egyáltalán.
Tegyük fel hogy megvan akkor sajnos az igényléstől visszafele nézik
Amennyiben az igénylő, a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a gyermekgondozási díj alapját ezen 180 napi jövedelem figyelembe vételével kell megállapítani, ha a biztosítási idő folyamatos
Ez nektek nincs meg. Tehát nincs ott olyan jövedelem amiből számolni lehet.
Így egy b opció lép eletbe, de a kolléganő szakmai válasza:
Ez így bonyolult mert sok eset van. Ha így ha úgy, ha ennyi a jövedelme ha annyi. Valószínű ezért kaptál többféle választ is.
Az alap kérdésre tehát a válasz hogy az igényléstől nézik ami nektek nem jó, de a párodnál a jelenlegi jövedelmet fogják valamilyen módon figyelembe venni.
Legszakmaibb tanacsunk: sétáljatok be a tb-shez és kérdezzetek meg mennyi lesz az annyi.
Szerinte nálatok ez fog életbe lepni, de ehhez minden infót együtt kéne látni hogy tudja:
a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad része, kivéve, ha a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyában elért – legalább 30 naptári napi – tényleges jövedelme, ennek hiányában szerződés szerinti jövedelme a minimálbér kétszeresénél kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!