Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miután megszületett a babánk...

Miután megszületett a babánk az apa szeretne elmenni Gyed-re. Lehet egyből menni, vagy?

Figyelt kérdés

Ő dolgozik most is, utána is fog, csak mivel ő többet kapna nálam, így ő venné igénybe, vagy először én veszem igénybe a Gyest, majd csak utána ő a Gyedet?

Nekem ez zavaros.

Tovább dolgozhat, ha kapja a Gyedet?

Köszi

2019. szept. 16. 14:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
30%

Drága tudálékos, áruld már el, hogy kinek jó az, ha az apa nem megy dolgozni és kirúgják? Persze, hogy otthon maradhat, ha egyéni vállalkozó, vagy kiossza a feladatokat a munkásainak. Vagy szimplán, ha már utál ott dolgozni. De pénze nem lesz, mert a kérdés arról szól, hogy ki hogy mit kap. Nos, az apa semmit nem kaphat a gyerek fél éves koráig, ha van anya. Ha nincs anya valami miatt, akkor kaphat CSED-et, de amellett egyáltalán nem lehet dolgozni. Ezek viszont a törvényben le vannak írva.

Ne okoskodj légyszives!

2019. szept. 17. 04:44
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

Ezt elfelejtettem.

"Fél éves koráig akár igényelhetik a GYES-T, utána apuka igényli a GYED extrát, ami mellett dolgozhat. Ennyi"

Tehát fél évig éljenek 32 ezerből, mindketten üljenek otthon? Mert kizárólag az egyik fél igényelhet. Hogy kapna utána apuka GYED extrát, ha már nem lesz meg a munkahelye? Van olyan munkahely, amelyik fél évre csak úgy tűri, hogy ne járjon be a dolgozó? Eszed legyen már!

2019. szept. 17. 04:50
 13/27 A kérdező kommentje:

Azt hittem nem jól értelmezem a neten amit a kérdés előtt olvastam, hogy nekem kell menni fél évig Gyesre, aztán a párom megy Gyed extrára,de úgy tűnik jól értelmeztem.

Igen, nekem nincs meg a 365 napom, de dolgoztam ezért írom a Gyest, határozott szerződésem volt és megszűnt a munkahelyem, de a baba tervben volt, tudom, hogy kevés pénz jár most nekem, ezért akartam tudni, hogy mi a helyzet.

A párom nem marad itthon egy napot sem, szóval nekünk a gyed extra lesz a legjobb megoldás, mert majdnem 5 x annyit fog kapni, de ha én maradnék végig akkor meg nagyon keveset, és ugye ez nem mindegy ...

Köszönöm a válaszokat, segített!

2019. szept. 17. 07:18
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
A GYED maximalizálva van, szóval 5-ször annyit nem fog kapni. A fizetését kapja majd, meg a max.GYED, azt hiszem 150ezer körül van.
2019. szept. 17. 08:09
 15/27 anonim ***** válasza:
81%
És a 150 ezer nem ötször annyi, mint a 30 ezer gyes? O.o
2019. szept. 17. 08:31
 16/27 anonim ***** válasza:
68%

Drága 11-es, te meg áruld már el miért magától értetődő, hogy apukát kirúgják??!

Itt te vagy a baromi tudálékos, de olyanról még láthatóan életedben nem hallottál, hogy valaki home officeban dolgozik, se arról hogy saját vállalkozása van és nem kell eljárnia otthonról munkába, ugye? :)

De azért te akarsz másokat kioktatni, elég vicces..

Semmi tudálékosság nincs abban, hogy leírtam: szimpla baromság, amit itt kijelentettek többen, miszerint apa NEM maradhat otthon csak és kizárólag fél éves kortól.

És mivel a kérdésből nem derült ki apuka mivel foglalkozik, hol dolgozik, így igen is fel lehet sorolni azt az opciót is, hogy apuka marad otthon első perctől, mert teszem azt magas pozícióban van és tudd home officeban dolgozni....

Úgyhogy inkább te ne okoskodj, köszi. ;)

2019. szept. 17. 09:22
 17/27 anonim ***** válasza:
30%
16os, amiről te írsz, az a kivétel, és nem a szabály..
2019. szept. 17. 09:50
 18/27 A kérdező kommentje:

120 + a fizetése, de igen a 25-nek a 120 majdnem az ötszöröse.

A felettese legalábbis így van GYED-en ,hogy kapja azt is és a fizetését is ,mert dolgozik!

2019. szept. 17. 10:16
 19/27 A kérdező kommentje:

Lehet én írtam le érthetetlenül,mert 1-2 ember nem érti.

AZ APA NEM MARAD ITTHON, de ezt szerintem a kérdésemben is megírtam.Minek akkor ezt felvetni?

Nem is akar,nem is fog... de nem tudtam ,csak sejtettem,hogy az első 6 hónapban ezt nem lehet csinálni,hogy csed is meg munka is.Ezért kellett kiírnom,mert nem volt világos számomra.

Az első 6 hónapban GYEST FOGOK KAPNI.

A párom pedig 6 hónapos korától a munkája MELLETT igénybe fogja venni a GYED EXTRÁT,hogy ne csak a fizetése,de még az a pénz is meglegyen.

nem mi vagyunk az egyetlenek akik így csinálják...nekem csak az nem volt világos,hogy 6 hónap előtt is lehet -e...nem lehet.Ok ,szerintem ne ragozzuk túl.

Aki pedig írta hogy csak 150... annak írom,hogy a fizetését vettem figyelembe a kalkulátor szerint olyan 120 ezerre jogosult majd, plusz a fizetése.

És az akkor még mindig jobb,mint a 25 ezer :)

Köszönöm a válaszokat ,de ne vitázzunk!

Szép napot!

2019. szept. 17. 10:26
 20/27 anonim ***** válasza:
20%
Nos, csak hogy valami fontos info is elhangozzon, ne csak a mellébeszélés: onnantól, hogy a férjed kapja a gyedet, neked majd fizetni kell magad után a TBt, majd ne felejtsd el.
2019. szept. 17. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!