8 hínapos elmúlt a kislányom és mindig nem tört át egy foga sem :( szeretnèm már lassan darabosabb ételekhez szoktatni de nem tudom hogyan. Joghurtból pl megeszi szèpen azokat a kis gyümölcs darabokat, ezzel nincs gond. De ha adok neki egy babapiskótát, egy ideig szépen elnyammogja, de van hogy sokkal nagyobbat letör az inyével, egyszer majdnem meg is akadt neki, nem a torkán, azért kicsit előrébb. Mèg egy óra múlva is remegtem.. közbe persze folyton kérdezik a rokonok, eszik már mindent eszik már normális kaját is?? Persze mondom fog nélkül nagyon könnyű rendes kaját adni neki. Erre persze az a válasz hogy erős az innye el tudja rágni. Igen elrágja, de olyan nagy darabot hogy megfulladna tőle, mert azt még nem tudja, hogy azt a nagy darabot még ketté kell harapnia. Bocsi, nem is akartam ilyeneket írni, csak közbe jött ez a sok amit szinte naponta hallgatok..
2016. máj. 6. 09:10
1/5 anonim válasza:
Enyem 10 honapos es max napi 5 kanal pepes gyumolcsot eszik. Nagy ivben lesz@rom ki mit mond! Javaslom te is tedd ezt. Nem mindegy ki mit mond? A te gyereked. Ne fulladjon mar meg azert mert Margit neni reklamal.
Boven raer meg a darabossal!
2016. máj. 6. 09:36
2/5 anonim válasza:
Sosem adtam a kisfiamnak pici darabot a kajàból,mert pont azt tudja félrenyelni amit egyből le tud nyelni vagy legalàbbis ő ezt érzi. Az elején akkora falatokat kapott ami kitöltötte a szàjàt, azt először forgatta és ahogy mutattam,hogy ràgjon ő is elkezdte. Ìgy tanulta meg,hogy alaposan megràgjon mindent.
Először olyan " puha" darab kajàkat kapott amit az ìnyével is szét tud nyomkodni,de nem "esik le" ròla kis darabka, mert az is a torkàra szaladhat pl keksznél. Főtt zöldségeket(nem túlfőzve inkàbb pàrolva), kekszgolyót, húsgolyót( főtthús lepépesìtve vmivel besűrìtve golyóvà gyúrva),kenyérgolyò ( friss hàzikenyérből,ami nem morzsàlódik).
10 hónaposan jött ki a fiam első foga.
2016. máj. 6. 09:37
3/5 anonim válasza:
Pont a lényeg maradt le :-) Darabosat igazàn csak amikor kijött a foga akkor kapott,ahhoz kell fog. Mert egy darab főtt répa elpépesìthető ìnnyel is,de a főtthús màr nem. Hiàba mondja azt Mari né ni a szomszédból.
2016. máj. 6. 09:39
4/5 anonim válasza:
Ne a fogakhoz igazodj, hanem a babádhoz. Tényleg erős az ínye, azzal meg tudná enni a darabosat, ha nyitott lenne rá. De azt írod, még nem boldogul a babapiskótával sem, nem kell erőltetni. Nálunk a legkisebb gyerek meg a pürét nem ette, 10 hónaposan még nem volt foga, de már szinte csak darabos ételt evett, azt igényelte. Észre fogod venni, ha már a puhább ételeket, babapiskótát, banánt, kiflicsücsköt ügyesen eszi, akkor lehet továbblépni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!