Fogzás idején megváltozott étkezési szokások?
Babám egy ideje ha rácuppan cicire, kiköpi, majd újra beveszi a szájába, és így játszik cicivel. Nagyon keveseket eszik, de nem sír, nem nyűgösködik, csendben van, csak nem sokkal evés után képes rágni-szopizni az ujjunkat.
Ezek lehetnek fogzási szokások? Fogzás idején sokkal kevesebbet esznek a babák? Vagy hol így, hol úgy? Súlya alig nő, de ha pótlást adok neki cumisüvegből (akár anyatejet, akár tápszert), kiköpi, nem fogadja el.
Nem írtad mennyi idős és amit leírsz, hát nem biztos, hogy csak fogzás. Mert akkor sokat üvöltene és az egész ökle a szájában lenne és nagyon sokat folyna a nyála. Akár a fél pofija is kipirosodhat ilyenkor. Egyébként a válasz igen, fogzáskor máshogy esznek, kevesebbet és a folyékonyabbat kívánnak.
Mindenesetre teát, vagy vizet azért adjál neki, ha nem eszik-iszik, akár fecskendővel vagy Nurofen-csővel is belenyomhatod a szájába, azt könnyebben elfogadják.
De amit Te leírsz az lehet más is pl: nem izlik a tejed, ha megjött a mensid, vagy kezdődő megfázás és eldugult orr, stb.
Inkább szoptatási kérdésként kellene feltenned a leírtakat, de ebben Én nem tudok segíteni, mert nekem ritka kevés tejem volt.
Az Én helyzetem más volt mint a szokásos, mert erősen vashiányos voltam és tele gyulladással. Már a kórházban sem volt több napig tejem, utána is alig. A dokik mondták amíg nem jövök helyre, nem is lesz elég tejem. Így amint hazavittük a gyereket és Én nem javultam, a kiegészítést meg nem tudtuk kiszámolni, a 3. héten kölcsönöztünk digitális babamérleget (mert ez mutat ki 50 ml-nél kevesebbet is). Kaja előtt-után mérés, pelus váltás nélkül. 3 hónapig mértük, a rekord 90 ml volt, de csak 1-2 napig és nem minden kajára. Egyébként 15-40 ml néha 60 ml-ket tejeltem kajálásonként. Érdekesen pár nappal előbb ugrott meg, mint ahogy a gyerek étvágya. A tejem így állandósultan kb 10-30%-a volt az etetéseknek és nagyon lassan jött. 4 hósan a gyerek adta fel a szopit, cumiból még el fogadta 2,5 hónapig. Hiába ittam-ettem bármi tejszaporítót, még a méreg drága kapszulákat is. Mikor napi 50 ml jött, én is feladtam.
Ahogy a tejeléssel kapcsolatos sok stressz, gond lekerült a vállamról és ehettem gyógyszert, már meg tudtam gyógyulni, de addig hiába való próbálkozás volt minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!