Nurofent és Panadolt felváltva lehet adni. De időben meddig, akár több hétig minden éjszaka? Ezen kívül, ha vakarja a fülét nap közben, az normális?
Az orvos azt mondta,hogy a fog fájdalom egy hét alatt elmúlik,nem tudom,az alsó kettővel nem küzdött,aludt szépen.Most a felső két szemfoga jön és iszonyat(minden mást próbáltunk,dologél,dentinox magában stb) Este ez jön be és dentinox-al együtt kell használni,így is fent van 1,5-2 órákat.
A fülvakaráshoz: meg is van fázva,kapott a mandulájára antibiotikumot,köptetőt is,remélem nincs valami fül gondja is.
Köszi!
nurofen és a panadol más hatóanyagú. ez azt jelenti, hogy minden lázcsillapító maximum 8 óránként lehet adni. de ha 2 hatóanyagút adsz felváltva, akkor már 4 óránként lehet.
ennek semmi köze, hogy tenapi 1x melyiket adod, felváltva vagy sem.
5 napig lehet, összesen. tehát nem 5 nap panadol majd még 5 nap nurofen. ez egy láz és fájdalomcsillapító, megterheli a máját, veséjét. tehát gyógyszer, csak indokolt esetben.
ha több hétig adod folyamatosan minden éjszaka, annak kosszútávú következménye lehet, szóval ne...
ha fáj, akkor adjál neki, csak ébredésre ne gyógyszerezd be, arra valami más megoldást találj, pl. vibrocul.
fülvakarással meg ha beteg, mindenképpen vidd el fülorrgégészhez
Köszönöm! Fül-orr gégészetre jövő héten csütörtökre van időpontunk,sajnos nem volt hamarabb.
Kipróbáltam a vibrocult,sajnos ez sem vált be,biztosan a fájdalom miatt ébred.Ma megpróbáltam a citromfű teát és a délutáni alvása talán jobb volt kicsivel.
Ment a zöld kéz!
Egyiket sem lehet több mint 5 napnál tovább adni.
A doki nem azért mondta ha néha napján nagyon ordít és már semmi nem segít akkor adhatsz neki valamelyiket. De nicnsen doki aki azt mondaná, hogy felváltva adjál neki csak mert fogzik.
Szerintem ha nem alszik el a hatása alatt(félórával a bevétele után), akkor nincs is fájdalma, és nem azért sír, csak nem álmos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!