Van olyan köztetek, akinek a babájának az alsó metszőfogak után a felső szemfogak bújtak ki?
Nekünk ma jött ki első fogacskánk a felső szemfog alig hittem a szememnek 😃
Már nagyon vártam hogy kibújjon az első fogacskánk, mert mar majdnem 10 honaposak vagyunk, de nemgondoltam volna, hogy pont a felső szemfog lessz az első, de nembaj az a lényeg, hogy végre kint van, mert már 3-dik éjjel, hogy alig alszunk....
Ööö... Szóval akkor végülis metsző volt?
(Egyébként a szemfogakkal tudtommal hónapokig tudnak szenvedni a legtöbben, tehát az nem az a pár nap alatt kint van típus. Persze kivételek mindig vannak.)
Mindkét fiamnál így jöttek a fogai. A nagyobbiknak 4 hónaposan jött ki az alsó kettő középső metsző, aztán 6 hónaposan a felső szélső metszők, rá pár hétre a középső metszők is. 8 hónaposan az alsó szélső metszők. 15 hónapos korában már 16 foga volt. 2 éves kora előtt 2 hónappal jöttek ki a hátsó örlőfogai.
A kisebbik már majdnem 5 hónapos volt, amikor kijött az alsó két metszőfoga, aztán 6 hónaposan a felső szélső metszők, kb 7 hónaposan a középső metszők, 2 hét múlva meg az alsó szélső metszők. 8 hónaposan már kint volt teljesen a 8 foga. Most 9 hónapos, még egyenlőre nem látok többet jönni.
Bár én mindkettejüknél csak akkor láttam, hogy valami történik, amikor már kis repedés volt az ínyükön, onnantól meg már max 2 nap és látszik is a fog. Ezt a fehérlik az ínye dolgot sosem értettem, mert náluk már 2 hónaposan is fehérlett minden foguk az ínyük oldalán, nagyon szépen ki lehetett venni mindegyiket, ahogy dudorodtak, a tetején viszont áttörés előtt sem lehetett fehérséget látni, csak egy repedést lehetett látni a kibújás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!