Kakival érintkező helyen piros babapopsi - fogzás miatt
lehet?
Figyelt kérdés
A védőnő és a gyerekorvos is azt mondta pár napja, hogy jön a foga. Ma estére nagyon piros lett a feneke, érdes is picit, fáj is neki. Kifejezetten ott, ahol érintkezik a kakival. Elég sokszor kakilt, de nem volt híg, sőt, pár napja szilárdabb a megszokottnál.
Szerintetek betudhatom a fogzásnak? Valami praktika az enyhítésére?
7,5 hónapos, még nincs foga. Az ínyén én most sem látok semmit, állítólag be van dagadva.
Tisztára törlés (mosás) után nyugodtan Reparon kenőcs vékonyan.
2014. febr. 16. 20:08
2/9 anonim válasza:
A popsi bőrének elég kevés köze van szerintem a fogához. Amit tehetsz az, hogy mindig figyelj, hogy kevés ideig érintkezzen vele a kaki, és kend be valami popsikenőccsel minden kaki után.
2014. febr. 16. 20:10
3/9 anonim válasza:
Az én kisfiamnál az egyik allergiás reakció (tej- és tojásallergiás) a popsi csúnya kivörösödése, aminek napokig tart a gyógyulása. Nem evett esetleg olyat a babád amit korábban még nem kapott és picit érzékenyebben reagál a szervezete?
2014. febr. 16. 20:18
4/9 A kérdező kommentje:
Én is ezen gondolkoztam, a sütőtök új, de nehéz elképzelni róla, hogy ennyire savas lenne.
Közben eszembe jutott, hogy popsitörlőből is mást használtam párszor, mint szoktam, visszaállok mindenképp a másikra. Bár szerintem, ha az okozná, a többi áttörölt helyen is pirosodnia kéne. Nem?
Tovább volt rajta a kakis pelenka többször is, amióta mennyiségeket is eszik, nem mindig veszem észre, mikor kakil... Újra kell tanulnom a jelzéseit.
2014. febr. 16. 20:35
5/9 A kérdező kommentje:
2., úgy tudom, hogy a fogzás miatt megváltozik (vagy megváltozhat?) a széklet savtartalma, és az okoz(hat) csúnya kiütéseket. Csak azt nem tudom, hogy ez minden esetben hasmenéssel jár-e, vagy anélkül is előfordulhat-e - ennyire szilárd még sosem volt a fiam széklete.
2014. febr. 16. 20:37
6/9 anonim válasza:
Igen, fogzástól lehet piros a popsija, az enyémnek nyílt seb is lett a fenekén tőle. Sudocrem jött be nekünk a legjobban.
2014. febr. 16. 20:53
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Én is azzal kentem be éjszakára, holnap kamillával mosogatom majd. Remélem, szebb lesz azért.
Nektek mennyivel a fog áttörése előtt jelentkezett?
2014. febr. 16. 22:15
8/9 anonim válasza:
Nekem mindkét gyerekemnek ilyen volt a feneke, amikor jött a foguk. Kenhettem akármivel (Sudocrém vált be legjobban), de igazából nem oldatta meg, viszont a fogzás lezajlása után egyik napról a másikra gyönyörűen elmúlt. Aztán kezdődött mindig elölről az újabb foggal. Szerintem fontos azonban, hogy Sudo-t ne napi szinten használj, csak ha nagy a baj. És én is úgy tudom, hogy a savtartalom ilyenkor egyes csecsemőknél megváltozik, és gyakorlatilag kimarja a feneküket.
2014. febr. 17. 20:34
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
Így estére picit mintha hámlott volna, kezd gombagyanús lenni. De már nem fáj neki, kevésbé érdes. Ugyanolyan piros.
Nem nagy felület, de ha rosszabbodik, akkor azért megmutatom majd a gyerekorvosnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!