Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A fogzás miatt piros-kiütéses...

A fogzás miatt piros-kiütéses a feneke, vagy pelenkakiütésről lehet szó?

Figyelt kérdés

A kisfiamnak a végbél környéke tiszta vörös és vannak rajta kiütések is, amiknek kicsit fehér a tetejük. Ez a pirosság és kiütés végig húzódik majdnem végig a farcsonton.Az egyik combtöve is piros, de ott még nincs kiütés. Ez lenne a pelenkakiütés?9hónapos lesz nemsokára,de eddig ilyen kiütése soha nem volt.Ilyen esetben váltani kell pelust,mert allergiás lenne rá?

Lenne még egy kérdésem. Mit jelent az, hogy szeparációs szorongás?Honnan lehet tudni, hogy a gyereknek az van? Elnézést a tudatlanságomért!!

2014. jan. 23. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:

A kiütés sok mindentől lehet. Ha fogzik a babád és a széklete attól kicsit lágyabb, akkor lehet attól kiütés. De nekünk pl. popsitörlőtől is kiütéses lett. Esetleg nem váltottál mostanában ilyeneket?

A szeparációs szorongás az azt jelenti , hogy a gyereked észleli a saját leválását rólad. Kinyílik neki a világ és ettől megijed. Ez általában 8-10 hónaposan és 1,5 évesen jön elő rajtuk. Persze nem minden gyereknél.

Azt veszed észre, hogy még a wc-re sem mehetsz ki úgy hogy ne lenne ott és minden szobából való távozáskor sírva szalad utánad , pedig mondjuk eddig nem tette. Általában az éjszakai altatásokkor is nehezebben enged el.

2014. jan. 23. 13:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Fogzik az tuti.2 napig híg volt a széklete, most még lágyabb a megszokottnál. Nem, nem váltottam sem pelust, sem popótörlőt,sem krémet.

Értem.Akkor ez még nem szep.szorongás ami nála van?!Mostanában bújós lett, viszont csak ritkán hisztizik ha otthagyom a szobában,el van a játékaival.Viszont amit eddig soha nem csinált az az, hogy ült az apja ölében,én ott álltam mellettük, majd egyszer csak kinyújtotta mindkét karját én felém, közelebb léptem,és oda bújt a combomhoz.Az apjához így nem bújik. Persze én vagyok vele itthon, az apja még alig van itthon sajnos, mert sokat dolgozik. :(

2014. jan. 23. 13:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem, ez még nem a szeparációs szorongás. Az sokkal erősebben jelen vannak!

Sírósabb, mindig nálad akar lenni, nehezen alszik el.

A fogzásos kiütés miatt pedig nem nagyon tudsz mit csinálni. Mindig próbáld hamar kivenni a székletét, lemosni a kis fenekét és bőven bekenni krémmel.

2014. jan. 23. 13:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm szépen a válaszokat :)
2014. jan. 23. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!