16 hónapos lányomnak még csak 6 foga van. Baj-e ez?
Figyelt kérdés
A felső 4 és az alsó 2 metsző időben kibújt, viszont itt megállt a folyamat és hónapok óta semmi változás. Már szeretném azt adni neki, amit mi eszünk, de azt 6 foggal elég nehezen tudná megrágni. Vigyem el orvoshoz? (bár nem tudom, mit lehetne vele kezdeni)2013. nov. 29. 09:20
1/5 anonim válasza:
Majd kinő a többi is. Viszont tökéletesen rágnak az ínyükkel a gyerekek, úgyhogy add neki nyugodtan amit ti esztek.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem nagyon eszi meg a mi ennivalónkat, csak ha nagyon apróra feldarabolom. És a szárazat egyáltalán nem, pl a rizst sem, krumplit, hasonlókat sem, csak ha csinálok hozzá valamilyen szaftos mártást. De szerintem csak azt is azért igényli, hogy jobban csússzon az ennivaló, mert mindent lenyel rágás nélkül.
2013. nov. 29. 09:26
3/5 anonim válasza:
És ha a kezébe adsz kiflit, kekszet, ilyesmit? Azt sem rágcsálja? Szerintem megszokta, hogy kis darabokat kap és nem kell rágni, mert a 6 fogtól simán tudna enni szerintem. A fiam azelőtt is nagyon szépen evett darabosat, hogy kijöttek volna a rágó fogai.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem nagyon. Ha esetleg szárazabb vagy darabosabb az étel, kiköpi. Így is olyan sovány, nem kockáztatom, hogy ne egyen egyáltalán, inkább darabolok... A másik gyerekemnek már ilyenkor 10 foga volt, gyönyörűen evett mindent.
2013. nov. 29. 09:45
5/5 anonim válasza:
Persze, érthető. Akkor előbb utóbb majd rákap a darabosra is. Úgysem fog örökké pépeset és pici darabokat enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!