Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Borostyánláncról vélemények?

Borostyánláncról vélemények?

Figyelt kérdés
5és fél hónapos a kisbabánk. Sok anyukától rengeteget hallok a borostyánláncról, ami állítólag jó fogzás idején. Utána olvastam, de csak hülyébb lettem és megállapítottam, hogy az emberek még mindig szeretnek utálkozni. Na, kijövök a mondandómból. Kérdésem: akik használták, azoknak mik a tapasztalata róla? Okoskodó, rosszindulatú véleményeket köszönöm szépen nem kérek.

2013. szept. 20. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Édesanyám 2 öcsémnél használta, nagyon hitt benne, de nem segített. Igazából ez várható is, hiszen áltudományos butaság az alapelve, egyedül placebónak jó az anyukának, hogy megnyugodjon, hogy tett valamit...
2013. szept. 20. 21:31
 2/8 anonim ***** válasza:
19%
Kisfiamnak 1 hónapos kora óta van borostyánlánca. Még egy fogától sem szenvedett, nem szokott begyulladni, bedagadni az ínye mikor jön neki. Nem tudom, hogy a lánc hatására, vagy sem... Eleinte éjszakára nem mertem a nyakában hagyni, de mivel azt írták róla, hogy folyamatosan kell viselni, hogy hatásos legyen, fürdetésnél a bokájára tettem. Most 15 hónapos és folyamatosan a nyakában van. Nem piszkalja, észre sem veszi, hogy ott van. Én csak ajánlani tudom. Ha nem a hatása miatt azért is mert szép és jól áll a babának!
2013. szept. 20. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

[link]

Egyébként mi nem használtuk, és szinte észre sem vettük a fogzást.

2013. szept. 20. 21:47
 4/8 anonim ***** válasza:
51%

Mi kb fél éves korától majdnem 2 éves koráig használtuk. Amikor elkezdődött a fogzás, nagyon szenvedtünk, szegénykém a száját sem bírta kinyitni, alig evett, csak sírt. Krémeztük az inyét, kapott rágókát, ínymasszirozót, stb. már fájdalomcsillapítót is adott a doki, hogy tudjon enni-aludni. Érdekes, hogy mikor megkapta rá 1 nappal elmúltak ezek a tünetek. Placebo - vagy nem, mindenki maga dönti el, nekünk bevált, most a másodiknál is fogom használni az tuti.

Egyébként nem a piaci gagyit kell megvenni 300,-Ftért, hanem olyan helyről, ahol garancia van rá, jó minőségű anyagokból dolgoznak, méretre is lehet kérni (mivel a baba nyakához mérik, milyen hosszúságú a lánc, nehogy beleakadjon), minden szem külön csomózású, arra az esetre, ha elszakadna - így nem veszi a szájába, stb.

Én anno innen rendeltem, most is innen fogok, mert meg voltam elégedve a minőséggel is és az eladóval is.

[link]

2013. szept. 21. 07:02
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Olvastam a ködpiszkálót (a hozzájuk tartozó kommenteket is. Ledöbbentem, hogy egy borostyánlánc milyen utálatot tud kiváltani az emberekből...Még jó, hogy tiszteljük egymás agybaját :D) Egy próbát megér. Végülis nekem is van hematit nyakláncom a vashiányomra ajánlotta a DOKI, és bevált...bár én hittem benne. Talán ez a titok, hogy amiben hiszünk, az hat. Csak ugye kérdés, hogy a kisbabák miben hisznek...az anyun kívül :D Mindenkinek köszönöm a válaszokat, mennek a zöld kezek :)
2013. szept. 21. 08:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Keresztlányomnak volt, és semmit sem ért, végigszenvedte a fogzást. Én nem is vettem a fiamnak (bár még csak 5 hós).
2013. szept. 26. 22:20
 7/8 DeAnn ***** válasza:
szerintem nincs értelme. nekem anyósom erőltette nagyon, de nem engedtem neki, én nem hiszek benne, enélkül is jól viseli a lányom a fogzást
2013. okt. 13. 16:08
 8/8 Bene Veronika válasza:
2014. jan. 6. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!