Mikor fog már ki jönni? Fogzás.
Első lányommal 5-6 hónaposan kezdődött a fogmizéria, 10,5 hónaposan jött ki az első. És sajnos igen, mind hasonlóan nehéz volt. Leszámítva az utolsó rágó fogakat, de azok már kb. 3 évesen jöttek neki, akkor valahogy már nem zavarta. :o)
Szerencsére azért nem folyamatos ez a nyűglődés.
Motoszkálnak egy darabig, aztán megnyugszik, és pár hétig semmi nyűg...
Szia!
Az én kisfiam nem töltötte be az 5 hónapot, amikor kibújt az első fogacska, pár nap múlva a második követte. Éppen ennyi idős volt, mint a te babád.Ha nehezen alszik, mindenképpen csillapítsd a fájdalmát. Nekünk a Viburcol kúp bevált, ez nem gyógyszer, hanem homeopátiás készítmény, naponta 2-szer nyugodtan adhatod. Én az éjszakai alvás előtt mindenképpen adok egyet a kisfiamnak.
Szintén nagyon jó a Susp. Anaesthetica- gyógyszertárban készítik fogzásra, bekened a baba ínyét vele, és elzsibbasztja. Hűtőben kell tartani.
Ha semmiképpen sem boldogulsz ezekkel, akkor ott a Nurofen szirup, vagy az Algoflex baby, de ezek ugye gyógyszerek. Ezeket akkor adtam- adom csak, ha a babám éjjel sír, nem alszik. Ha bajban lennél az etetéssel, vagy más kérdésed van, kérdezz, igyekszem segíteni. Mi 14 hónaposak vagyunk.
Akkor lesz a fogacska az íny felszíne alatt, ha az ínye kb. 2-3-szorosra duzzadt a többihez képest, tehát nem vékony, nincs egy éle az ínynek felül, és vörös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!