Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Ha kibújt a fogacska meddig...

Ha kibújt a fogacska meddig fáj/meddig nem eszik a baba?

Figyelt kérdés
9 hónaposomnak most jött ki alól a második fogacska. Az elsővel is nehezebben evett de ez most kicsit rosszabb neki. Tápszert alig eszik, kanalast szinte egyáltalán csak pár falatot. Pedig már kint a hegye, érzik hogy szúr. A másiknál ahogy kibújt már evett rá másnapra rendesen. De most nem akar. Van ilyen hogy továbbra is fájhat?

szept. 19. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy másik foga is jön most? Fájdalomcsillapító után kb fél órával sem eszik? Tapszerbol mennyi az a kevés, amit eszik? Nem lehet, hogy valami betegség is bujkál benne? Ilyeneket gondolnek végig. Amúgy ha keveset is, de eszik, és főleg iszik folyadékot, kiszáradni nem fog, de pl merd, hogy van-e laza, nem lehet-e, hogy mondjuk benyalt valami vírust, megfazast, azért etvagytalan.
szept. 19. 19:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy olvastam valahol, hogy kibújás után még 3 napig is érzékeny lehet. Amúgy simán lehet, hogy jön neki a többi is.
szept. 20. 22:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen. Hasznosak a válaszok ugyanis tegnap este fedeztem fel hogy a bal felső is szakítja most az inyét.😅 Láza nincs szerencsére. 🙂 Köszönöm a válaszokat.

Annyira fókuszáltam rá hogy most jött ki alól a második fogacska hogy nem néztem a felső inyét. 🤦

szept. 21. 11:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként eddig egy evésre kb 210-230 ml tápszert evett, most a napokban 80-150-180 közt eszik de azt is nagyon nehezen és hosszasan, Vizet kb. Napi 100-150ml. Közben sikerült először felülnie. Most szerencsére eltereli egy kicsit a fogacskáról a figyelmét hogy gyakorolja az ülést. :)
szept. 21. 11:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a 4 tápszeres evésből kb. 3at csinált ez idő alatt, egyet el sem fogad egyáltalán, azért is írtam hogy "alig" eszik, mert furcsálltam hogy hirtelen ennyire megcsappant az étvágya.
szept. 21. 11:41
 6/7 anonim ***** válasza:

2es vagyok

Amiatt ne aggódj. Nekem is borzalmasan eszik olyankor. Szilárd semmi csak a tápszer abból sem sok. Nekem átalussza az éjszakát (nyilván ha fogzik akkor fel szokott sírni álmában de ölelgetés után visszaalszik) és nekem ugyanúgy nem kéri olyankor este sem. Viszont mikor kijön a foga utána meg nagyon feltankol. Nekem ami ilyenkor bevált még az a fagyasztott joghurt és valami babapufi amit rágcsálhat. Ezeket szívesen eszi.

szept. 21. 12:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Jelentkezem: mára egyszerre jött ki a felső kettő és alól még egy fogacska. Megszenvedtük de kint vannak. Úgy hogy hirtelen 1-2 fogacskából 5 lett. 🤷 Ezért nem evett szegény. :(
szept. 25. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!