Letört tejfog?Hogy dolgoztátok fel?Én aggódom túl?
1/21 A kérdező kommentje:
Annyi a kicsit is zavarja az evésben,nem mosolyog annyit.Nem engedi hogy mossam a fogát,eddig jött és kérte.
Az hogy nem mosolyog és nem hagyja mosni a fogát azért van mert te ennyire dramazol. 5-6 évesen kiesik a tejfog és nő helyette új. Addig meg nem hiszem, hogy érdemes lenne műfogat rakatni neki, gondolom meg se csinálnák, kérdezd meg hátha.
szept. 11. 13:08
Már rég elfelejtette, nem ezért nem engedi, hogy mosd, hanem azért, mert másfél éves.
Nem fáj neki, nincs benne ideg.
Majd nagycsoportban kipottyan, lesz megint szép helyette.
szept. 11. 13:14
Konkrétan neked az a bajod, hogy a tökéletes gyereked már kevésbé tökéletesen néz ki? Azért döbbenet. Szegény gyerek. Az enyém szétcsapta az oviban a száját, látszik is neki a szája felett a heg, de attól én még szépnek látom. A tiédnek meg még maradandó nyoma se lesz pár év múlva.
szept. 11. 13:18
Szia 1 éves gyönyörű kislányom letört a fogát. És még mozgott is. Totál kiborultam ,szintén fogorvos lecsiszolta és 4 hét óvatos fogmosás és nem haraphatott. Hát vért izzadtam de eddig a szájában van a fog és ez a leggintosabb.igaz ferde de cuki így is és ha nagyobb lesz akár fel is lehet építtetni amíg ki nem hullik.
szept. 11. 13:19
Hasonló volt nálunk is, ráadásul ott voltam vele, a kezét fogtam, miközben a másfél éves kislányom "majomkodott", lóbálta magát a kezemben és kicsúszott a szorításomból, egyenesen a kockakőre fejelt. Letört az egyik felső fogának a sarka, szörnyű bűntudatom volt, neki is olyan tökéletes volt előtte a mosolya :( Éppen csak a sarka tört le, szóval nem vittem fogorvoshoz, nem is szürkült be, neten megnéztem mire kell figyelni, de azóta sem történt semmi, csak időközben magától is kisimult a széle (ez most tavasszal történt). Már megszoktam a látványt, nem olyan drasztikus. Pár év múlva cseréli úgyis, addig meg kár ezen izgulni.
szept. 11. 13:20
Enyém is letörte a lépcső szélén.
Gyakoribb eset, mint gondolnánk.
szept. 11. 13:22
Tesóm 8 évesen az elülső végleges fogát törte le. Szerencséje volt, nem halt el, kipótolták porcelánnal és nem is látszik.
A tiédnek még nem is a végleges foga, pár év és nő helyette másik.
szept. 11. 13:30
9/21 A kérdező kommentje:
[url= [link] most a foga.
Nem az a bajom,hogy így kevésbé tökéletes hanem hogy így járt
Mindenkinek a sajátja a legszebb.A nagynak 4éves korára tönkre mentek a fogai.Pedig vittük fogorvoshozhoz.Inkább ez a bajom,hogy nem szeretném hogy a kicsi is így járjon.A felépítés itt is szóba jött,meg is csinálta de lepattant a tömb anyag.Igen másfél éves,de eddig minden nap több hónapja engedte hogy mostam,ő is mosta.A baleset óta változott meg.
10/21 A kérdező kommentje:
content://media/external/downloads/1000003752
Kapcsolódó kérdések: