Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Fogzás » Letört tejfog?Hogy dolgoztátok...

Letört tejfog?Hogy dolgoztátok fel?Én aggódom túl?

Figyelt kérdés
Szombat este letört a másfél éves kisfiam foga,ahogy játszottak a tesójával.Labdát neki gurította a hasának a kicsi eldőlt és lapattan a felső 2foga sarka a csempébe.Elvittük fogorvoshoz.Lecsiszolta az éleket de így a szép kis fogai helyett 2ferde foga lett.Azóta tiszta ideg vagyok,nem tudom feldolgozni.Olyan tökéletes szép kis kocka formájú fogai voltak...Teljesen máshogy látom azóta a kicsi arcát.
szept. 11. 13:03
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Annyi a kicsit is zavarja az evésben,nem mosolyog annyit.Nem engedi hogy mossam a fogát,eddig jött és kérte.
szept. 11. 13:04
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy nem mosolyog és nem hagyja mosni a fogát azért van mert te ennyire dramazol. 5-6 évesen kiesik a tejfog és nő helyette új. Addig meg nem hiszem, hogy érdemes lenne műfogat rakatni neki, gondolom meg se csinálnák, kérdezd meg hátha.
szept. 11. 13:08
 3/21 anonim ***** válasza:
89%

Már rég elfelejtette, nem ezért nem engedi, hogy mosd, hanem azért, mert másfél éves.

Nem fáj neki, nincs benne ideg.

Majd nagycsoportban kipottyan, lesz megint szép helyette.

szept. 11. 13:14
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan neked az a bajod, hogy a tökéletes gyereked már kevésbé tökéletesen néz ki? Azért döbbenet. Szegény gyerek. Az enyém szétcsapta az oviban a száját, látszik is neki a szája felett a heg, de attól én még szépnek látom. A tiédnek meg még maradandó nyoma se lesz pár év múlva.
szept. 11. 13:18
 5/21 anonim ***** válasza:
67%
Szia 1 éves gyönyörű kislányom letört a fogát. És még mozgott is. Totál kiborultam ,szintén fogorvos lecsiszolta és 4 hét óvatos fogmosás és nem haraphatott. Hát vért izzadtam de eddig a szájában van a fog és ez a leggintosabb.igaz ferde de cuki így is és ha nagyobb lesz akár fel is lehet építtetni amíg ki nem hullik.
szept. 11. 13:19
 6/21 anonim ***** válasza:
45%
Hasonló volt nálunk is, ráadásul ott voltam vele, a kezét fogtam, miközben a másfél éves kislányom "majomkodott", lóbálta magát a kezemben és kicsúszott a szorításomból, egyenesen a kockakőre fejelt. Letört az egyik felső fogának a sarka, szörnyű bűntudatom volt, neki is olyan tökéletes volt előtte a mosolya :( Éppen csak a sarka tört le, szóval nem vittem fogorvoshoz, nem is szürkült be, neten megnéztem mire kell figyelni, de azóta sem történt semmi, csak időközben magától is kisimult a széle (ez most tavasszal történt). Már megszoktam a látványt, nem olyan drasztikus. Pár év múlva cseréli úgyis, addig meg kár ezen izgulni.
szept. 11. 13:20
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Enyém is letörte a lépcső szélén.

Gyakoribb eset, mint gondolnánk.

szept. 11. 13:22
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Tesóm 8 évesen az elülső végleges fogát törte le. Szerencséje volt, nem halt el, kipótolták porcelánnal és nem is látszik.

A tiédnek még nem is a végleges foga, pár év és nő helyette másik.

szept. 11. 13:30
 9/21 A kérdező kommentje:

[url= [link] most a foga.

Nem az a bajom,hogy így kevésbé tökéletes hanem hogy így járt

Mindenkinek a sajátja a legszebb.A nagynak 4éves korára tönkre mentek a fogai.Pedig vittük fogorvoshozhoz.Inkább ez a bajom,hogy nem szeretném hogy a kicsi is így járjon.A felépítés itt is szóba jött,meg is csinálta de lepattant a tömb anyag.Igen másfél éves,de eddig minden nap több hónapja engedte hogy mostam,ő is mosta.A baleset óta változott meg.

szept. 11. 13:34
 10/21 A kérdező kommentje:
content://media/external/downloads/1000003752
szept. 11. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!