Éjjelente valamikor 5-10 percenként sír a baba. Fogzástól lehet? Az arcát (orr és száj környéke) dörzsöli két kézzel. Fáj neki?
Szombaton lett 8 hónapos a fiam. Hónapok óta ömlik a nyála, rágcsál megállás nélkül, dörzsöli a fülét stb.
Vasárnap aztán sikerült belesnem a szájába, volt egy kis véraláfutás szerű valami az ínyén, olvastam korábban, hogy van akinél jelentkezik áttörés előtt, és onnantól már tényleg csak napok kérdése.. Tegnap pedig végre kibújt az első kis fogacskájának a hegye. Örültem, mint majom a farkának. Most még fájlalja kicsit, de már korántsem annyira szenvedős a dolog, mint eddig.
Úgyhogy kitartást, és szorítok, hogy nektek is kibújjon mostmár!
Lehet fogzás, de azért is dörzsölheti, mert álmos, de nem tud aludni. (Az én kislányom akkor is az orrát dörzsöli.)
Az éhséget, pocakfájást kizártátok? Csak komfort cicizik?
Ha fog, akkor kenegesd valami géllel, ha nagyon rossz az éjszaka, akkor pedig fájdalomcsillapító. Minden gyerek más, nálunk 6 hónaposan jelent meg az első fog. Most 16 hónapos és azóta meg sem álltak. Áttörés előtt szokott lenni néhány nem alvós, matricázós éjszaka, ilyenkor minden reggel csekkolom, hogy van-e már hegye a várt fognak és ha van, akkor nyugtázom, hogy "fuhhh ott a fény az alagút végén". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!